Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Pasta med nduja

Pasta med nduja er en mesterlig blanding af det syditalienske køkkens fyldige og robuste smage. I denne pastaret er det Nduja, som har spiller hovedrollen. Nduja er en særlig unik pølse fra regionen Calabrien, der ofte beskrives som en krydret, smørbar svinekødspølse. Den er lavet af en blanding af svinekød, fedt og rigelige mængder af en lokal calabrisk chilipeber.

Nduja har en intens smag og et fyrigt spark, der kan pifte enhver ret op. Brug ikke mere end opskriften tilsiger – og hvis du vil have et større kick, så kontroller styrken inden du serverer retten. For megen gavmildhed i forhold til opskriften kan ødelægge hele retten.

Da nduja er smørbar, er den en fremragende ingrediens i pastaretter, hvor den ubesværet smelter sammen med pastaens tekstur og smag. For at sætte pris på ndujas unikke karakter foretrækker De fleste at bruge mere enklere pastaformer som orecchiette, fusilli eller som her den klassiske spaghetti. Det er pastaformer som ikke kun binder saucen til sig, men også sikrer en mundfuld, hvor pastaen og ndujaen begge er rettens stjerner.

Opskriften på pasta med nduja omfavner den rustik og enkelhed, som kendetegner italiensk madlavning. Her starter du med stege løget i lidt olivenolie inden du tilsætter ndujaen og lader det stege med under middelvarme så fedtet i pølserne smelter og krydderierne og smagsstofferne frigives. Dette trin er vigtigt, da det er det som danner den fløjlsbløde og aromatiske grundlag for pastasaucen. Derefter tilsættes tomatpassata for at understøtte og dæmpe ndujaens stærke smag. Eventuelt kan du tilføje et lille glas hvidvin inden du tilsætter tomatpassataen. Hvidvinen vil være med til at give dybde og syre, ligesom vinen er med at afbalancere pastasaucens fylde.

Når pastasaucen har simret i små 15 minutter vendes den næsten færdigkogte pasta i, og vendes derefter godt rundt i saucen sammen med et generøst drys friskrevet ost, som Pecorino Romano, der tilføjer en salt, syrlig kontrast til saucens brændende noter. Sørg for at al pastaen bliver vendt i saucen. Du er nu ved at være klar til at servere en ret, hvor den den første kraftige varme fra ndujaen går over i en blød varme, der sammen med pastaen netop er et eksempel på harmonien mellem teksturer og smag.

Pasta med Nduja

Ret Aftensmad
Køkken Italien
Keyword Aftensmad, Mit italienske køkken, Nduja, Pasta, Pastaret, Spaghetti, Tomater
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 80 g nduja
  • 1 løg finhakket
  • 2 spsk olivenolie
  • dl tomatpassata
  • Basilikum frisk eller evt. tørret
  • 50 g Pecorino Romano
  • Salt efter behov

Sådan gør du

  • Hak løget fint og svits det i en stegepande med olie
  • Fjern skindet fra ndujaen. Skær det i mindre stykker og kom det på panden til løgene. Tilsæt en slev varmt vand og rør rundt.
  • Tilsæt nu tomatpassataen, rør og lad det derefter simre i 15 minutter.
  • Kog imens pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningen på indpakningen. Stop 1 minut før den angivne kogetid. Hæld vandet fra.
  • Hæld pastasaucen over pastaen sammen med friskrevet Pecorino Romano og basilikummen og lad det stege videre i 2 minutter.
  • Din pasta med nduja er klar til at blive serveret.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin