Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Pasta med tun og cherrytomater

Pasta med tun og cherrytomater er en lækker pastaret, der både er superhurtig at lave samtidig med at retten også smager supergodt. Det endda med meget få ingredienser.

Pasta med tun og cherrytomater kan spises hele året. Her blev retten serveret varm, men det er en ret som du også kan servere ved stuetemperatur. Således er det en pastaret, som er perfekt til frokosten på kontoret eller til at tage med på en tur ud i det grønne.

Jeg brugte cherrytomater til denne ret. Det er ikke så afgørende for pastaretten om du lige netop har cherrytomater. Brug gerne nogle af de andre små tomater eller eventuelt nogle almindelige modne tomater, som skæres i mindre stykker.

Pasta med tun og cherrytomater

Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Italien
Keyword Alt godt fra havet, Fisk, Fisk er sundt, Italien, Mit italienske køkken, One-Pot Pasta, Pastaret, Tomater, Tun
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g penne rigate
  • 2 ds tun i olie
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g cherrytomater
  • 4 spsk Olivenolie
  • Bredbladet persille
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Når vandet koger tilsættes pastaen og koges som beskrevet på emballagen.
  • Mens pastaen koger skylles cherrytomaterne og skæres i halve på langs. Pil hvidløgene og skyl persillen.
  • Hæld 4 spsk olivenolie i på en stegepande. Tilsæt hvidløgsfed som er delt på langs og lad dem stege et par minutter på panden for at give smag til olivenolien.
  • Tilsæt cherrytomater og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt ½ dl af pastakogevandet for at blødgøre cherrytomaterne.
  • Hæld olien fra tunen og tilsæt tunen til cherrytomaterne, krydr med salt og peber og fjern hvidløgsfeddene. Hvis du synes, at saucen er for tyk så tilsæt et par spiseskefulde af pastakogevandet.
  • Når pastaen er kogt, drænes den for vand ​​og tilsættes cherrytomat- og tunsaucen.
  • Bland pastaen godt med tun og cherrytomater og drys eventuelt lidt hakket persille over retten.

Noter

Holdbarhed i køleskabet er højst 2 dage.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin