Annonce
GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)Uncategorized

Risotto med kirsebær

Tanken var oprindeligt at lave en risotto med hjemmelavet salsiccia men endte i stedet med at blive til en risotto med kirsebær. Med omkring 4 kilo kirsebær som skal bruges nu, blev der skiftet plan i vadestedet.

Risotto med kirsebær er en risotto, der er rig på for smagskontraster og raffinerede forførende aromaer. Det er en risotto, som er både sød, saftig og frugtagtig men alligevel behageligt salt på samme tid.

Som altid når man laver en risotto er der nogle rissorter, som er bedre egnet end andre. Risen skal indeholde nok stivelse til en risotto. Det er stivelsen som sikrer den cremet konsistens i en risotto, hvorfor risene ikke skal skylles inden brug.

Risotto med rejer, citron og Parmigiano Reggiano

Ret Aftensmad, Hurtigt mad, Risotto
Køkken Italiensk
Keyword Alt godt fra havet, Hesterejer, Hurtigt mad, rejer, Risotto, Skaldyr
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 løg (finhakket)
  • 3 spsk olivenolie
  • 400 g carnaroli ris
  • dl hvidvin
  • 1,2 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 200 g rejer, pillet
  • 50 g smør
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 2 citroner
  • 1 nips tørret hakket chilipeber
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Bring grøntsagsbouillonen i kog. Forbered de pillede rejer ved at lægge dem i en marinade af 2 spiseskefulde olivenolie og saften af to citroner, som er blevet tilsat et nips tørret hakket chili.

  2. Pil løget og hak det fint.  Varm en spiseskefuld olivenolie op i en gryde, tilsæt løg og steg indtil de blive gennemsigtige. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.

  3. Tilsæt nu den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.

  4. Når risottoen er kogt færdigt (efter 18 -20 minutter) slukkes der for varmen og tilsættes Parmigaino Reggiano og smør samt rejerne sammen med marinaden. Rør rundt og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden den serveres.

  5. Kom låg på gryden og lad risottoen trække i et par minutter inden servering.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin