Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Spaghetti med tomat og tun

Spaghetti med tomat og tun er en herlig blading af enkelthed og smag. Det er en pastaret, der kombinerer spaghettiens fyldige konsistens med havets robuste smag. Det bedste af det hele – retten er nem at tilberede, og er en ret, som jeg selv tyer til på travle hverdage – eller hvis jeg bare vil slippe let om madlavningen.

Start med sætte en gryde med vand overfor at koge spaghettien al dente for at sikre, at den bevarer det vigtige bid. I mellemmtiden laves saucen i en anden gryde, hvor du starter med at sauterne hvidløg og løg i olivenolie, indtil de fremstår klare i farven. Derefter tilsættes tomaterne, som er skåret i små tern sammen med lidt tomatpassata. Tilsæt tunen og lad det hele simre sammen i små 10 minutter. Tilføj retten lidt salt, peber og et drys krydderurter som oregano eller basilikum for at bringe retten til nye smagshøjder.

Når pastasaucen er færdig tilsætter du den afdryppede spaghetti og vender den i saucen, så spagettien dækkes af den afbalancerede blanding af syrliig tomat og tunen. Inden den serveres kom da lidt revet ost retten. Selv brugte jeg lidt høvlet parmigiano reggiano, men en god pecorino vil også være særdeles velegnet.

Spaghetti med tomat og tun et uprætentiøst, men lækkert måltid, der smager forrygende godt uden at retten kræver timevis i køkkenet. Det er et eksempel på Middelhavets enkelhed, hvor kvalitetsingredienser taler for sig selv i en ret, der er lige så nærende, som den er mættende.

Spaghetti med tomat og tun

Ret Aftensmad
Køkken Italien
Keyword Italien, Mit italienske køkken, Parmigiano Reggiano, Pasta, Spaghetti, Tomater, Tun
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1 ds tun drænet
  • 2-3 tomater skåret i små tern
  • 2 dl tomatpassata
  • 1 løg finhakket
  • 2 fed hvidløg finhakket
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber efter behov
  • Parmigiano Reggiano (høvlet)

Sådan gør du

  • Kog spaghettien i saltet vand efter anvisning på pakken, indtil den er al dente.
  • Skyl tomaterne og skær dem i fine tern.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Steg løget i olivenolien indtil de er klare.
  • Tilsæt hvidløg, chiliflager, tomater og tomatpassataen. Kom lidt oregano ved. Tilsæt den afdrypppet tun.
  • Lad pastasaucen simre i 10 til 15 minutter.
  • Kom den kogte pasta i saucen og vend det hele sammen.
  • Serveres straks med lidt høvlet Parmigiano Reggiano på toppen.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin