Ratatouille med kikærter og fennikel
Ratatouille er en klassiker i det franske køkken, som oprindeligt skulle stamme fra Provence. Det siges at opskriften på ratatouille første gang blev trykt omkring 1930. Ratatouille er sidenhen blevet kendt verden over.
Hvor ratatouille i første omgang var en ret, hvor de vigtigste ingredienser var auberginer, løg, squash, tomater, peberfrugter og hvidløg er der i dag næsten mere tale om en tilberedningsmåde, hvor grøntsagerne skæres i grove tern, steges kort i olivenolie for siden at simre i gryden.
Denne ratatouille med kikærter og fennikel tilberedes som en ovnret, hvor grøntsagerne kort steges på en pande inden de kommer i ovnen. Det vigtige er ikke hvilke grøntsager du eller bruger eller mængden. Det kan du justerer efter hvad du kan lide.
Ratatouille med kikærter og fennikel
Ingredienser
- 500 g aubergine skåret i mundrette tern
- 400 g squash skåret i mundrette tern
- 500 g tomater Alternativt 1 dåse hakkede tomater
- 1 løg i tern
- 500 g fennikel skåret i store tern
- 2 peberfrugter (røde)
- 5 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 60 ml olivenolie
- 500 g kikærter (udblødte)
- 1 tsk timian
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 220 grader. Kom alle ingredienser – undtagen kikærter og olivenolie – i et ovnfast fad. Dryp olivenolien over grøntsagerne og rør det hele godt sammen.
- Kom fadet i ovnen. Ovnsteg grøntsagerne indtil de begynder at tage farve og blive møre, og der er frigivet væde fra tomaterne til at danne en sauce. Det tager 30 til 40 minutter. Rør rundt i grøntsagerne indimellem. Mangler retten væde så tilfør eventuelt en sjat rødvin.
- Tilsæt kikærter, rør rundt og sæt fadet tilbage i ovnen indtil kikærterne er varmet godt igennem. Det tager omkring 5 til 10 minutter. Tilsæt timian og smag til med salt og peber. Retten kan serveres varm eller lun.
Buon appetito!!