MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Rustik græskarrisotto

En rustik græskarrisotto som kan tilberedes på kun 30 minutter. Græskar er en traditionel efterårsingrediens, som på grund af sine smag og konsisten er meget brugt som fyld i tortellini eller i andre typer fyldt pasta. Græskar bruges også i vid udstrækning til tilberedning af supper eller som base til fremstilling af gnocchi.

Opskriften på denne græskarrisotto viser, hvor alsidigt en ingrediens græskar er i det italienske køkken – og ikke mindst hvorfor denne ret regnes som en fantastisk klassiker i det italienske køkken, som nemt kan varieres i det uendelige.

Normalt har jeg lavet græskarrisotto på basis af en glat græskarpure, men her har jeg valgt at lave en mere rustik græskarrisotto, hvor græskarret er skåret i mindre tern.

Rustik græskarrisotto

En opskrift på en hurtig og rustik græskarrisotto.
Ret Grøntsager, Hurtigt mad, Primo, Risotto, Vegatarisk
Køkken Italiensk
Keyword Efterår, Græskarkage, Hurtig mad, Nem mad, Parmigiano Reggiano
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g skrællet græskar (her har jeg brugt Hokkaido)
  • 400 g carnaroli ris
  • 80 g smør
  • 1 løg
  • 1,4 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • Parmigiano Reggiano
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at skrælle græskarret og skær det derefter i små tern. Derefter pilles løget som finhakket steges med 50 g smør indtil det er klart og skinnende. Derefter tilsættes græskarret og steger med i cirka 15 minutter. Hvis panden løber tør for våde så tilsæt eventuelt lidt grøntsagsbouillon.
  • Tilsæt risene og rør rundt i cirka 5 minutter. Hæld grøntsagsbouillonen i lidt ad gangen og fortsæt med jævnligt at røre rundt i risene. Efter cirka 15 minutter tages gryden af varmen og det resterende kolde smør og Parmigiano Reggiano tilsættes under kraftig omrøring. Lad derefter risottoen hvile i 5 minutter under låg i gryden inden den serveres varm. Top eventuelt risottoen med lidt friskkværnet peber og et skvæt olivenolie inden den serveres.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin