Rustik græskarrisotto
En rustik græskarrisotto som kan tilberedes på kun 30 minutter. Græskar er en traditionel efterårsingrediens, som på grund af sine smag og konsisten er meget brugt som fyld i tortellini eller i andre typer fyldt pasta. Græskar bruges også i vid udstrækning til tilberedning af supper eller som base til fremstilling af gnocchi.
Opskriften på denne græskarrisotto viser, hvor alsidigt en ingrediens græskar er i det italienske køkken – og ikke mindst hvorfor denne ret regnes som en fantastisk klassiker i det italienske køkken, som nemt kan varieres i det uendelige.
Normalt har jeg lavet græskarrisotto på basis af en glat græskarpure, men her har jeg valgt at lave en mere rustik græskarrisotto, hvor græskarret er skåret i mindre tern.
Rustik græskarrisotto
Ingredienser
- 500 g skrællet græskar (her har jeg brugt Hokkaido)
- 400 g carnaroli ris
- 80 g smør
- 1 løg
- 1,4 l grøntsagsbouillon (kogende)
- Parmigiano Reggiano
- Peber
Sådan gør du
- Start med at skrælle græskarret og skær det derefter i små tern. Derefter pilles løget som finhakket steges med 50 g smør indtil det er klart og skinnende. Derefter tilsættes græskarret og steger med i cirka 15 minutter. Hvis panden løber tør for våde så tilsæt eventuelt lidt grøntsagsbouillon.
- Tilsæt risene og rør rundt i cirka 5 minutter. Hæld grøntsagsbouillonen i lidt ad gangen og fortsæt med jævnligt at røre rundt i risene. Efter cirka 15 minutter tages gryden af varmen og det resterende kolde smør og Parmigiano Reggiano tilsættes under kraftig omrøring. Lad derefter risottoen hvile i 5 minutter under låg i gryden inden den serveres varm. Top eventuelt risottoen med lidt friskkværnet peber og et skvæt olivenolie inden den serveres.
Buon appetito!!