Dolci (desserter)GastronomiIsMit italienske køkken

Appelsinsorbet med Campari

I januar og februar måned er de spanske appelsiner bedst. Her er appelsinerne brugt til en skøn appelsinsorbet med Campari. Kombinationen af appelsiner og Campari giver en sorbet med en frisk sødlig smag fra appelsinerne og syrlighed fra Camparien.

Appelsinsorbet er en dejlig og ikke mindst læskende is, som passer ikke bare til en varm sommerdag men kan spises hele året rundt. For at give lidt modspil til sorbeten er den her serveret på en bund af chokoladeknas. Det er en superlet og dejlig is, som kan serveres som dessert hele året rundt, og så kan den let forberedes i forvejen.

I opskriften har jeg anvendt både glukosepulver og johannesbrødkernemel. Glukosepulver er med til at give sorbeten en mere cremet konsistens, hvor johannesbrødkernemel fungerer som en stabilisator, som bedre binder ingredienserne sammen.

Appelsinsorbet med Campari

Ret Dessert
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk, Italiensk
Keyword Campari, Dessert, Is, Sorbet
Tilb. tid 1 time
Køletid 4 timer
Samlet tid 5 timer
Antal 1 liter
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

Ismaskine (eventuelt)

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland sukker, glukosepulver og johannesbrødkernemel i en skål.
  • Kom vand og citronsaft i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det sammen med et piskeris. Under omrøring varmes gryden op til lige under kogepunktet indtil sukkeret er fuldstændig opløst.
  • Tag gryden af komfuret og lad derefter indholdet køle ned.
  • Appelsinsaften og den revet appelsinskal tilsættes, hvorefter det hele mixes sammen med en stavblender. Sorbetmassen sættes i køleskabet i omkring 2 timer.
  • Sorbetmassen mixes endnu engang med stavblenderen inden den hældes på ismaskinen. Så snart sorbeten begynder at fryse tilsættes Camparien og sorbeten køres færdig på ismaskinen.
  • Kom den færdige sorbet i en beholder med tilhørende låg. Læg gerne et sykke bagepapir over sorbeten inden du lægger låg på for at undgå iskrystaller. Stil sorbeten i fryseren i et par timer inden servering.

Noter

Bruger du ismaskine så kør sorbeten efter de anvisninger, som fulgte med ismaskinen. 
Har du ikke en ismaskine kan du stadigvæk lave denne appelsinsorbet. Kom sorbeten i fryseren og rør i isen hver halve time. Sørg for at komme godt ned i bunden, kanterne og ud i hjørnerne, da det er her sorbeten først fryser. Fortsæt med røre hver halve time indtil din sorbet har fået en grødet konsistens. Du skal regne med at det tager omkring 2 timer.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: