MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Spaghetti med en sauce af squash, pinjekerner og brie

Hurtig madlavning er for mig lig med pasta med pastasauce. Vil du være rigtig hurtig så er den helt lette løsning at koge en portion pasta og åbne et glas med pastasauce fra supermarkedet. Resultatet er som oftest en pastaret uden smag.

Hvorfor ikke bruge et par minutter mere på en hjemmelavet pastasauce. Ikke mindst fordi det giver dig mulighed for at tilpasse pastasaucen til din egen smag, bruge dine yndlingskrydderier og vælge præcis de ingredienser, som du selv ønsker, men også fordi det er billigere og mere nærende end butikskøbte versioner.

Du kan nemt købe de nødvendige ingredienser til at lave din egen pastasauce for en brøkdel af prisen i forhold til at købe en færdiglavet sauce. Ydermere kan du lave store portioner på én gang, som kan bruges til at lave flere måltider på engang eller som kan fryses ned til senere brug. For det andet er ingredienserne i hjemmelavet pastasauce langt friskere og mere sunde end de færdiglavede saucer, der normalt er fyldt med konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

Min opskrift på spaghetti med en sauce af squash, pinjekerner og brie er lavet med ”hvad der nu var” i køkkenet. Det er en opskrift som let kan tilpasses. Først og fremmest passer pastasaucen godt til alle former for pasta. Har du ikke spaghetti til rådighed så brug en anden type pasta. Har du ikke brie – så brug en anden ost som camembert, gorgonzola mv., ligesom pinjekerner kan skiftes ud med val- eller hasselnødder.

Spaghetti med en sauce af squash, pinjekerner og brie

Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Brie, Grøntsager, Italien, Mit italienske køkken, Nem aftensmad, Pasta, Pastaret, Pastasauce, Spaghetti, Squash
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 100 g pinjekerner
  • 3-4 ansjosfileter fra glas
  • 2 løg (finhakket)
  • 300 g squash (i små tern)
  • 25 g smør
  • 180 ml piskefløde
  • 150 g brie
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Rist pinjekerner i 2-3 minutter i en stegepande ved middel varme til de begynder ar blive lysebrune og du kan dufte dem. Når færdige stilles pinjekerne til side.
  • Smelt smørret i en stegepande ved middel varme. Tilsæt de finthakkede løg og ansjoserne. Steg i 3 minutter indtil løgene begynder at tage farve og ansjoserne smelter.
  • Tilsæt squash, og sænk temperaturen til lav varme og steg videre i 5 minutter, Rør rundt i blandingen undervejs.
  • Tilsæt nu piskefløden og brien i små bider sammen med pinjekernerne. Kog videre indtil alt osten er smeltet og pastasaucen er varmet igennem.
  • Smag efter og krydr eventuelt med salt og peber.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin