MadOpskrifter

Svinemørbrad med rucola og asparges i en sennepsdressing med honning

Med kun godt 14 dage til at den officielle sæson for asparges slutter, så får I en endnu en opskrift, hvor asparges udgør en stor del af retten.  Opskriften er på svinemørbrad med asparges og champignoner og dertil rucola og  en sennepsdressing med honning.

Svinemørbrad med rucola og asparges i en sennepsdressing med honning

Ret Aftensmad
Køkken Dansk, Nordisk, Tysk
Keyword Asparges, Hurtigt mad, Nem aftensmad, Svinemørbrad
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 svinemørbrad (cirka 800 g)
  • Peber
  • 300 g champignoner
  • 1 kg asparges (mix af grønne og hvide)
  • Salt
  • 1 bundt rucola
  • 40 g Parmigiano Reggiano

Sennepsdressing med honning

  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
    Mørbraden afpudses for fedt og sølvsene og krydres derefter med peber, Varm i en pande olivenolien op til en rigtig god varme, og brun mørbraden godt på alle sider. Læg derefter mørbraden på en bageplade med bagepapir og lad den stege færdig i ovnen i 20 minutter.
    Gem med panden med olie på.
  • Rens champignonger. Lad de små champignonger være hele og skær de større i halve eller eventuelt kvarte.
  • Rens de grønne og de hvide asparges. De hvide asparges skrælles og den trevlede del af stænglen skæres fra. For de grønne asparges er det normalt nok blot at skære (eller knække) den trevlede del af stænglen fra.
    Skær asparges i mundrette stykker. Blancher derefter aspargesstykkerne i kogende saltvand i 2 minutter. Held vandet fra og lad vandet dryppe fra. Varm igen panden om det resterende olie fra bruningen af mørbraden og steg nu aspargesene i 3 minutter. Derefter tilsættes champignoner og der steges i yderligere 3 minutter. Tag panden af varmen og krydr med salt og peber.
  • Rens rucolaen og skær eventuelt lange blade i 2. Kom rucolaen i en skål og stil den tilside.
  • Bland alle ingredienser til sennespsdressingen med honning. Smag til med salt og peber.
  • Når svinemørbraden er færdig tages den ud af ovnen. Pakkes ind i aluminiumsfolie og får lov at hvile i 5 minutter. Skær mørbraden i skiver og anret dem på et fad sammen med asparges og champignoner. Kom lidt revet Parmigiano Reggiano over retten.
  • Server retten såvel som rucolaen med sennespsdressingen med honning over.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin