MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Pasta med asparges og tomater

En omgang pasta med asparges og tomater hører til i den simple kategori af retter. Men er italiensk madlavning ikke netop det bedste eksempel på, at det enkle måltid kan smage rigtig godt. Det gør sig i det mindste gældende her.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg (vi) er glade pasta. Pasta kan bruges i så mange forskellige retter, at kun fantasien sætter grænsen. Den kan spille hovedrollen eller blot spille anden violin. Også på dage hvor du har travlt er pasta guld værd, og kan let gøres til et hurtigt og velsmagende måltid – bare tænk på en gang pasta med pesto.

Min pasta med asparges og tomater hører også til blandt de hurtige retter. De asparges jeg havde liggende var lidt i grove i det, så efter 2-3 minutter på panden fik de lov til at småkoge sammen med tomaterne i cirka 20 minutter. Derfor blot at vende dem sammen med nogle kogte pasta penne.

Pasta med asparges og tomat

Ret Frokost, Hovedret, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword Asparges, Hurtigt mad, Italien, Nem aftensmad, Nem mad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 kg asparges (grønne)
  • 1 dåse tomater (hakkede)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 nips salt og peber
  • 400 g pasta penne

Sådan gør du

  • Knæk den nederste del af aspargesstænglerne af (dem bruger vi ikke). Aspargesspidserne skylles og drænes godt for vand. Skær dem i stykker på cirka 3 cm. Den tykke del af aspargesen skæres i lidt mindre stykker for at nedbringe kogetiden.
  • Hæld tomaterne i en sigte og hak dem groft med en gaffel (hvis de ikke er hakkede i forvejen).
  • Opvarm olien på en stor stegepande. Steg aspargesne let i den, og tilsæt derefter tomaterne. Smag til med salt og peber. Lad den stå og simre i cirka 20 minutter indtil aspargesene er kogt igennem.
  • I mellemtiden koges pastaen i rigeligt saltet vand til den er al dente, Kog efter anvisningen på pastaens emballage.
  • Bland pastaen med asparges og tomat. Sæt låg på gryden og lad den stå i 2-3 minutter inden servering..

Noter

Kom evt lidt revet Parmigiano Reggiano eller Pecorino på topppen af retten.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin