Kunsten at fermentere af Ditte Ingemann

Kunsten at fermentere

Kunsten at fermentere

Forfatter:
Udgivet af:

Published: 10-10-2022

Format: Hardcover

ISBN: 9788773391280

Kunsten er fermentere er et område som jeg gerne vil dykke lidt dybere ned i. Selv har jeg kun snust lidt til fermentering i forbindelse med brygning af øl, bagning og så har jeg fermenteret chilier. Fermentering er en gammel konserveringsmetode, som giver massevis af konsistens og smag til maden.

”Kunsten at fermentere” med undertitlen ” Grøntsager på glas – og på tallerkenen er titlen på Ditte Ingemanns nye kogebog om fermentering, hvor hun med stor entusiasme fortælles, hvor simpelt fermentering i virkeligheden er.

Forlagets beskrivelse

Kunsten er at købe et hvidkålshoved for håndører. Give det håndkraft, salt og kærlighed. Og trylle det om til syrlig, sprød og perlende kraut. Dejlig på pizzaen, til hakkebøffen, i salatskålen – og for fordøjelsen.

Ditte Ingemann er en af Danmarks fremmeste inden for KUNSTEN AT FERMENTERE. Lær at frembringe fermenterede herligheder som lynkimchi, grønne tomater, rødløg og citroner.

Opskrifterne er nemme og akkompagneres af et forslag til en ret, de kan serveres til. Bogen indeholder tips & tricks, udstyr & råvarer, så du trygt kan give dig i kast med at fermentere på en sikker, sjov og smagfuld måde.

Anmeldelse

Kogebogen

Med  ”Kunsten at fermentere” på banen med en ny kogebog, hvor Ditte Ingemann vil fortælle, hvor simpelt fermentering er, og hvordan det kan løfte smagene i madlavningen og bidrage med nye og spændende smage.

Undertitlen på bogen er ”Grøntsager på glas – og på tallerkenen”, som refererer til at Ditte Ingemann giver eksempler på hvordan de fermenterede grøntsager kan bruges i forskellige retter.

Opskrifterne

Bogen er inddelt i kapitler som: Hvad er fermentering, De gode bakterier, Udstyr og råvarer, Dos and dont’ts, Tips og tricks og opskrifter

Her nogle eksempler på nogle af bogens opskrifter: Kimchipaste, Spicy chilikraut med et asiatisk twist, Sommerkraut med hyldeblomst, Spidskommenkraut med løg og blomkål, Fermenterede rødløg, Fermenteret tomatsalsa, Fermenteret remoulade, Chilisauce til de modige, Fermenteret mangochutney med lime og chili og Fermenterede æbler med et touch af kanel.

Hver fermentering bliver ledsaget af en opskrift, hvor de fermenterede grøntsager eller frugter indgår. Det er en god ide at medtage disse eksempler på anvendelsen af det fermenterede, da det giver god inspiration til hvordan man selv kan bruge det i andre sammenhænge. Jeg skal helt sikkert selv have fermenteret nogle grøntsager inden “grillsæsonen” officielt starter.

To vigtige afsnit er Dos og don’ts og afsnittet Tips og tricks, som begge er fulde af gode råd. Personligt havde jeg ønsket at de afsnit stod skarpere formuleret. At fermentere kræver for mange en sikker guide til at lede dem på vej. Den indføring mangler jeg her.

Forfatteren

Ditte Ingemann er kogebogsforfatter, madfotograf og foodstylist. Hun er også personen bag bloggen The Food Club, som er fyldt med inspirerende opskrifter.

Målgruppen

Alle med interesse for fermentering vil kunne få et udbytte af, at læse Kunsten at fermentere. Vil du have en større forståelse af mekanismen bag det at fermentere, så skal bogen suppleres med anden litteratur.

Sværhedsgraden

Her kan alle være med!

Optikken

Bogens billeder er enkle, men præsenterer både mad og ingredienser flot og farvestrålende. Boger er delt op med indledning, teori, gode råd mv inden opskrifterne følger. Det fungerer i min optik med kombinationen af først en opskrift på det fermenteret og derefter en opskrift, hvor i det fermenteret indgår.

Ingredienserne

Alle ingredienserne kan findes i stort set alle supermarkeder uden større problemer.

Sammenfattende

Kunsten at fermentere er en inspirerende opskriftsbog for dig, der har interessen for at prøve kræfter med at fermentere grøntsager. Du kan ikke undgå at blive revet med af Dittes Ingemanns begejstring for fermentering. Ditte Ingemann er kendt for sin kreative tilgang til madlavningen. Det skinner også kraftigt igennem her, hvor hun gladelig deler ud af sine ideer.

Om Kunsten at fermentere

Kunsten at fermentere kan købes hos Bog & idé
Kunsten at fermentere kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788773391280
Forlag: Grønningen 1
Sideantal: 146
Udgivet: 10. oktober 2022

the gravatar profile photo

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin