Annonce
Antipasti (forretter)GastronomiMadMit italienske køkken

Insalata caprese (tomater og mozzarella)

Insalata caprese (tomater og mozzarella) er en klassiker i det italienske køkken. Specielt på de varme sommerdage er det en let ret, som ikke ligger tungt i maven. Bedst er Insalata caprese, hvis du bruger rigtig bøffel mozzarella til denne opskrift. Brug gerne nogle af de store mozzarella’er for der er smagen bare meget bedre end i de små.  

Lige så vigtigt er det at vælge nogle gode solmodne tomater med massevis af smag. Selv er jeg vild med tomater af typen ”Sorrento”, som kommer fra Amalfi-kysten. Det er en tomat, som har meget frugtkød, få kerner, meget aromatisk og så er den ikke så våd.

Insalata caprese (tomater og mozzarella)

Køkken Italiensk
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 4 mozzarella a 200 g
  • 4 store tomater
  • Olivenolie
  • Basilikumblade
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær tomaterne og mozzarellaen i 5 mm tykke skiver.

  2. Læg skiftevis et stykke mozzarella og et stykke tomat på en tallerken eller et fad (afhængigt om du vil anrette det portionsvis eller ej).

  3. Når det er tid til at servere retten, så dryp lidt god olivenolie over tomaterne og mozzarellaen. Kom lidt friske basilikumblade ved og krydder med salt og friskværnet peber.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin