GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Muslinger i tomatsauce

Muslinger kan jeg spise året rundt. Om sommeren dampede muslinger i hvidvin på terrassen og her i den kolde tid i en lidt mere rustik udgave i form af muslinger i tomatsauce. Hvidvinen er skiftet ud med en rødvin og en portion tomater i retten varmer i nuet og bringer minder frem om hyggelige måltider i det italienske.

Blåmuslinger er efterhånden ofte på tilbud i supermarkeder. Udover at være sundt så er muslinger også billigt mad, som kan bruges til både forretter og til hovedretter. Det gør sig også gældende min opskrift på muslinger i tomatsauce. Opskriften her rækker let som hovedret til 4 personer.

Server gerne et godt friskbagt brød til at dyppe i den gode og smagfulde tomatsauce i bunden af tallerkenen. Selv valgte jeg bare at servere traditionel franske baguetter til.

Som altid når man har muslinger at gøre, så er det mest tidskrævende at rense dem. En opgave som dog med tiden føles lettere, formentligt fordi supermarkederne i stadig større omfang sælger linemuslinger, som ikke indeholder så meget sand, som de muslinger der opdrættes på havbunden.

Når du renser muslingerne så giv de åbne muslinger et let bank mod bordpladen. Lukker de sig ikke så kassér dem. Når muslingerne koges åbner de sig. Hvis nogle stadigvæk er lukkede, skal du kassere dem.

Hvis der er noget tilovers så tag muslingerne ud af skallen og kom dem i tomatsaucen. Det fungerer fint som en sauce til en portion pasta dagen derpå.

Muslinger i tomatsauce

Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk, Europæisk, Italiensk, Middelhavet
Keyword Alt godt fra havet, Blåmuslinger, Forret, Hovedret, Middelhavskøkken, Mit italienske køkken, Muslinger, Sundt, Tomater
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 2 kg muslinger
  • 2 dl rødvin
  • dl vand
  • 3 chilipeber (rød)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk peber
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk basilikum (tørret)
  • 1 spsk oregano (tørret)
  • 1 dåse tomater (hakkede)
  • 2 løg (finhakket)
  • 2 stængler bladselleri
  • ½ bundt persille (finhakket)

Sådan gør du

  • Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne muslinger et let bank mod bordpladen. Kassér dem, der ikke lukker sig.
  • Pil og finhak løg og hvidløg. Pluk persillen, og hak den fint. Skyld chilierne, fjern kernerne og hak dem fint.
  • Varm olivenolien op i en stor gryde og svits løg og hvidløg i 2-3 minutter til de er gennemsigtige og uden at de tager farve.
  • Tilsæt først de hakkede tomater. Derefter rødvin, vand, peber, salt, oregano, basilikum, chilipeber, og bring det hele i kog.
  • Tilsæt nu muslingerne og lad det hele koge i cirka 6-7 minutter. Vend til sidst den hakkede persille i.
  • Servér blåmuslingerne med godt brød til.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: