Fransk vin: Sancerre AOC, Les Grandes Genevrieres 2012, Girault
En spontan opstået mulighed for kantareller endte med at blive til en spaghettiret med bacon og timian. Udfordringen var at finde en vin, som ville passe godt til. Det gjorde det ikke lettere, at udvalget af hvidvin i gemmerne er forholdsvis begrænset og at jeg samtidig ikke havde nogen ide om, hvad der er i flaskerne.
Valget faldt på flaske Sancerre AOC, Les Grandes Genevrieres fra 2012 fra en producent, som hedder Patrick Girault. Farven, duften og siden smagen pegede på en sauvignon blanc. Til maden passede vinen rigtig godt og blev således til godt vildskud. Efter maden måtte jeg spørge min ven google om hjælp og fik der bekræftet, at der virkelig var tale om en sauvignon blanc.
Patrick Girault er en vinproducent, hvis ejendom ligger midt i kommunen Bué i hjertet af appellationen Sancerre i det franske vindistrikt Loire. Der har familien siden 1740 fremstillet vin. Vingården producerer omkring 90.000 flasker vin hvert år. Druerne kommer fra de familiens cirka 13 ha vinmarker, hvor op mod 75% er sauvignon blanc og de resterende cirka 25% er pinot noir.
Produktsortimentet omfatter Sancerre Rouge, Blanc og Rosé. Flagskibet er “Sancerre Blanc Les Grandes Genevrieres”, som er modnet på ståltanke.
Sancerre Blanc Les Grandes Genevrieres bør serveres ved 8-10 grader. Drikkes bedst inden udgangen af 2017.
Velegnet til: Udover at vinen passede godt til spaghetti med kantareller, så vil den være god til f.eks. skaldyr og fisk.
Lækker og sprød sauvignon blanc fra Loire. Strågul farve. En duft af hyldeblomst og med noter af eksotiske frugter. Smagen er blød og rund med en med en undertone af ananas. En rigtig behagelig vin.Sancerre AOC, Les Grandes Genevrieres 2012, Girault
God vin
Behagelig