Pulled pork med penne rigate
Det tager tid at lave pulled pork, men resultatet når kødet er færdigt, tilbehøret lavet og du er klar til at sætte tænderne i det, er det hele værd. Det hænder, at der er mere pulled pork end vi kunne spise. Det klager jeg ikke over for der er så mange muligheder for ar bruge kødet i andre retter. Pizza med pulled pork kan næsten være grund nok alene.
Den allersidste rest blev brugt til en gang pulled pork med penne rigate. Pasta vend i hakkede tomater, løg, hvidløg, gulerødder og pulled pork. Det spillede rigtig godt sammen!
Pulled pork med penne rigate er en enkel og rustik ret. Basalt set bare en tomatsauce, der er blevet tilsat pulled pork. Men hold da op, hvor det smager godt. Afhængig af hvor meget pulled pork, som du kommer i retten, så er det lige før den kan spises bare med lidt brød til. Som pasta brugte jeg penne rigate, da de er velegnet til virkelig at opsamle tomatsaucen. Det er jo en væsentlig del af retten.
Pulled pork med penne rigate
Ingredienser
- 500 g penne rigate
- 1 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder (mellemstore) revet
- 1 løg (finhakket)
- 75 ml rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk Pulled Pork Rub (Valgfrit)
- ¼ tsk spidskommen
- ¼ tsk Peber
- ½ tsk salt
- 400 g pulled pork
- Parmigiano Reggiano (høvlet)
- Persille
Sådan gør du
- Bring en stor gryde vand i kog og kog pastaen efter anvisning på emballagen. Når pastaen er færdigkogt hældes kogevandet fra.
- Mens pastaen koger, opvarmes olivenolien i en stor gryde over medium varme. Steg løg, hvidløg og gulerødder indtil løgene er bløde og begynder at brune – cirka 5 minutter. Tilsæt rødvinen og sørg for at skrabe noget af det, som har sat sig fast i bunden af gryden løst.
- Tilsæt de hakkede tomater. Kom derefter spidskommen, salt og peber i. Har du lidt pulled pork rub tilbage så tilsæt lidt af det (jeg brugte 1 spsk). Derefter kommer du pulled pork i gryden. Rør godt rundt. Lad det småkoge i 5 – 10 minutter indtil saucen er gennemvarm.
- Bland nu den kogte penne rigate i tomatsaucen. Rør godt rundt og kom det hele over i serveringsskål. Drys med hakket persille og høvlet Parmigiano Reggiano.
Buon Appetito!!