BagværkMadOpskrifter

Focaccia med nødder

Ikke alt italiensk brød har taget mig med storm. Et af de brød som jeg med stor glæde har taget til mig er focaccia. Mulighederne for at variere en focaccia er næsten uendelige. Her har jeg leget med en morgenmads/brunch variation. Her er focacciaen toppet med nødder og hasselnøddeolie og en blanding af honning og kanel. Om resultatet – så er det ikke sidste gang jeg laver denne version.

Focaccia med nødder

Ret Bagværk, Frokost, Morgenmad, Snack
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 300 g mel tipo 00
  • 7 g tørgær
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 5 spsk. solsikkeolie
  • 100 g blandede nødder (grovhakket)
  • 3 spsk. hasselnøddeolie
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Melet blandes med tørgæren, salt og sukker. Solsikkeolien og 160 ml fingervarmt vand tilsættes. Lad enten din køkkenmaskine klare arbejdet og ælt med dejkrogene i 3 minutter eller alternativt ælt dejen igennem med hænderne.
    Kom et viskestykke over dejskålen og sæt dejen til hævning i ca. 1 time. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Kom halvdelen af de hakkede nødder ned til dejen og ælt dejen godt igennem. Smør en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) med lidt olie og fordel derefter dejen ud i denne. Lad dejen efterhæve i cirka 15 minutter.
  • Varm oven op til 200 grader (alm. ovn). Med fingerspidserne laves små fordybninger i dejen. Dryp derefter dejen med hasselnødddeolien.
  • Focacciaen bages først i ca. 10 minutter på ovnens midterste rille. Drys derefter de resterende nødder på toppen. Bland honningen med kanel og dryp det jævnt på toppen af focacciaen. Bages derpå i yderligere 10 minutter.
  • Server gerne focacciaen lun.

Noter

Du kan uden problemer erstatte solsikkeolien og hasselnøddeolien med eksempelvis olivenolie. Ligesom sukker også kan udelades. I stedet for honning og kanel kan du påtoppen f.eks. komme rosmarin og eller/havsalt. Her gælder ingen regler. Denne version var tænkt som morgenmad/brunch og derfor synes jeg at honning og kanel passede sig bedst.
Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin