MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Risotto med rejer, citron og Parmigiano Reggiano

Normalt anser jeg risotto som værende blandt de hurtige retter at tilberede. Denne risotto med rejer, citron og Parmigiano Reggiano kan laves hurtigt, hvis du bruger allerede pillede rejer eller nogle rejer, som er lidt større end de hesterejer, som jeg brugte.

Hesterejer, vadehavsrejer, Rømørejer eller som de bliver kaldt i den tyske del af vadehavet krabben, er ikke særligt store og vælger man, som jeg gjorde, selv at pille dem – så tager det noget længere tid.

Hesterejer har aldrig rigtig haft den store succes i Danmark. Små som fjordrejer og så har de i manges bevidsthed farven imod sig. Men smagen fejler nu ikke noget.

Risotto med rejer, citron og Parmigiano Reggiano kan serveres som hovedret eller eventuelt i mindre portioner som en forret. Er du til skaldyr vil du helt sikkert kunne lide denne risotto med rejer. Her har jeg vendt de allerede kogte hesterejer i en marinade af citron og chili for at pirre smagsløgene lidt mere.

Det er efterhånden blevet til en del opskrifter med risotto. Risotto er en klassiker i det italienske køkken, som jeg har taget til mig. En enkel risotto med Parmigiano Reggiano kan let varieres med grøntsager, skaldyr, fisk eller kød. Der er ingen grænser for hvad du kan komme i din risotto. Som med min risotto med kirsebær er denne opskrift et resultat af, hvad der var til rådighed i køleskabet.

Risotto med rejer, citron og Parmigiano Reggiano

Ret Aftensmad, Hurtigt mad, Risotto
Køkken Italiensk
Keyword Alt godt fra havet, Hesterejer, Hurtigt mad, rejer, Risotto, Skaldyr
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 løg (finhakket)
  • 3 spsk olivenolie
  • 400 g carnaroli ris
  • dl hvidvin
  • 1,2 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 200 g rejer, pillet
  • 50 g smør
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 2 citroner
  • 1 nips tørret hakket chilipeber
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bring grøntsagsbouillonen i kog. Forbered de pillede rejer ved at lægge dem i en marinade af 2 spiseskefulde olivenolie og saften af to citroner, som er blevet tilsat et nips tørret hakket chili.
  • Pil løget og hak det fint.  Varm en spiseskefuld olivenolie op i en gryde, tilsæt løg og steg indtil de blive gennemsigtige. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.
  • Tilsæt nu den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
  • Når risottoen er kogt færdigt (efter 18 -20 minutter) slukkes der for varmen og tilsættes Parmigaino Reggiano og smør samt rejerne sammen med marinaden. Rør rundt og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden den serveres.
  • Kom låg på gryden og lad risottoen trække i et par minutter inden servering.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin