Fransk bagværk af Mia Öhrn

Fransk bagværk

Fransk bagværk

Forfatter:
Genres: ,
Udgivet af:

Published: 20. Oktober 2022

Format: Hardcover

ISBN: 9788740686470

Vil du gerne prøve kræfter med franske klassikere som macarons, croissanter, eclairs eller florentiner, men syntes at det er for svært. Så er Fransk bagværk nok en bog for dig. Her tager svenske Mia Öhrn os med på tur til hendes Frankrig og præsenterer os for fransk bagværk tilrettet det nordiske køkken.

Forlagets beskrivelse

Kom med på en lystfyldt rejse til de søde sagers Frankrig.

I Fransk bagværk har Mia Öhrn tilpasset klassisk fransk bagværk til nordiske forhold. Her er opskrifter på mange slags bagværk, hvedebrød og smørdejsbagning som briocher, croissanter og pain au chocolat. Kager og tærter som eclairer, choux au craquelin og fransk chokoladetærte. Småkager og desserter som macarons, tarte tatin, clafoutis og cremet créme caramel.

Anmeldelse

Kogebogen

Ingen tvivl om at Fransk bagværk er Mia Öhrns kærlighedserklæring til både Frankrig og ikke mindst det franske bagværk. I Fransk bagværk præsenterer hun os for omkring 50 opskrifter på alle former for fransk bagværk.

Her er både traditionelle hvedebrød og butterdejskager. Hvad med en gang briocher – fransk hvedebrød – der er indeholder mere smør og æg end vi traditionelt bruger i danske boller. Eller hvad med at prøve kræfter med nogle af de franske kager. Mia Öhrn byder på opskrifter på franske klassikere som f.eks. madeleinekager og den klassiske tarte tatin. Har du en sød tand kan du også finde inspiration til desserter, som Petit pots de crème, små lækre buddinger, der bages i ovnen.

Opskrifterne

Opskrifterne i Fransk bagværk omfatter alle de typiske former for fransk bagværk. Nogle opskrifter er lige til at gå til – og andre er knap så enkle at lave. Men følg opskrifterne – og nyd godt af de mange tips som Mia Öhrn giver undervejs, så skal du nok lykkes.

Forfatteren

Mia Öhrn er bager og madskribent med erfaring fra Grand Hôtel Stockholm. Hun har skrevet flere svenske bøger om bagning, bl.a. Macarons, cupcakes, cakepops og andre søde kager, Sukkerkager, Klassiske kager på en ny måde, Guide til Stockholms sommercaféer og Semlor.

Målgruppen

Fransk bagværk er en bagebog til alle som holder af fransk bagværk. Fransk bagværk har ofte et ry for at være kompliceret og tidskrævende. Her har Mia Öhrn forsøgt at gøre de franske opskrifter så tilgængelige at vi alle kan lave dem hjemme i køkkenet. Det synes jeg hun er lykkes godt med.

Sværhedsgraden

Her kan alle være med!

Optikken

Bogen er fyldt med fremragende opskrifter, som alle ledsages af et billede af retten. Flotte stemningsbilleder fra Frankrig. Helt sikkert en bog, hvor det er opskrifterne, som er i hovedsædet.

Ingredienserne

Alle ingredienserne er nemme at finde i et godt supermarked

Sammenfattende

Inspirerende bagebog, hvor der bydes på godt fransk værk. Opskrifterne er forholdsvis enkle at lave , ligesom Mia Öhrn gavmildt deler ud af gode råd og tips undervejs. På mange måder en bagebog, som bringer fransk bagværk ned på jorden.

Om Fransk bagværk

Fransk bagværk kan købes hos Bog & idé
Fransk bagværk kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788740686470
Forlag: Turbine Forlaget
Sideantal: 128
Udgivet: 20. oktober 2022

the gravatar profile photo

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin