Sødt af Yotam Ottolenghi og Helen Goh
Med den nye kogebog SØDT byder Yotam Ottolenghi et helt overflødighedshorn af lækre opskrifter på kager, desserter og konfekt til både store og små. Sammen med Helen Goh byder han på mere end 110 opskrifter alle lavet med hans sans for brug af friske ingredienser, eksotiske krydderier og komplekse smagskombinationer.
Forlagets beskrivelse
Yotam Ottolenghi har kastet sig over det søde køkken i selskab med sin gode veninde Helen Goh. Ottolenghis har hentet inspiration fra en række forskellige kulinariske traditioner, så her er opskrifter på alt fra cheesecakes, kardemomme pavlova med friske figner til pana cotta og persiske kærlighedskager. Alle bogens opskrifter er lavet med Yotams sædvanlige kærlighed til friske ingredienser, eksotiske krydderier og komplekse smagssammensætninger.
Anmeldelse
Kogebogen
Yotam Ottolenghi havde stor succes med sin første kogebog ”Ottolenghi” da den udkom i 2017. Den blev hurtigt fulgt af Sødt, som udelukkende fokuserer på det søde køkken. På godt 300 sider præsenterer han os for en lang række indbydende opskrifter – både traditionelle opskrifter og endnu flere nyfortolkninger. Inspirationen i de mange opskrifter opvejer til dels prisen på bogen, der ligger i den høje ende.
Opskrifterne
I Sødt kommer du hele verden rundt. Opskrifterne er nutidige med plads til både originale modikationer af kendte klassikere og nye kreationer.
Sødt er opdelt i følgende kapitler: Småkager (f.eks. havrecookies med tranebær og hvid chokolade), minikager (minikager med jordbær og vanilje), Kager (frugtkage med grappa), cheesecakes (cheesecake med bagte jordbær og lime), tærter (Mont Blanc-tærter), desserter (isdessert med det hele) og endelig småt og godt (pekan- og proseccotrøfler).
Forfatterne
Yotam Ottolenghi har en tysk og en italiensk bedstemor og er selv fra Israel. Ottolenghis vej ind i mad-verdenen, var ikke ligefrem. Han er Master i filosofi. Kom til London i 1997. Startede som konditorassistent og er i dag international stjernekok og bestsellerforfatter med egne restauranter og adskillige delikatesseforretninger.
Helen Goh drev et konditori på en restaurant i Melbourne og har boet i London siden 2006, hvor hun støtter Ottolenghi i hans forretning.
Målgruppen
Har du en sød tand, så vil du elske denne bog. Her er opskrifterne ikke mere kompliceret end at alle kan være med.
Sværhedsgraden
Her kan alle være med!
Optikken
Her skuffer bogen stort. Det er her forklaringen på at bogen kun får 4 stjerner skal findes. Bogen er fyldt med fremragende opskrifter, som fortjener bedre billeder. Derudover er Sødt ualmindelig teksttung. Sat op med en skrifttype og format som ikke gør bogen egnet til at age med i køkkenet. Læse- og brugervenligheden har ikke været i højsædet.
Ingredienserne
Alle ingredienserne kan findes i ethvert supermarked uden større problemer.
Sammenfattende
Ingen tvivl om at der er massevis af inspiration at hente i Sødt. Opskrifterne er gode og oser af kreativitet. Hvor det halter er på bogens optik, hvor der er presset alt for megen tekst ind på for få sider.
Om Sødt
Sødt kan købes hos Bog & idé
Sødt kan købes hos Saxo.com
Sprog: Dansk
ISBN: 9788711556504
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 368
Udgivet: 4. oktober 2017