MadOpskrifter
Chokoladetrøfler
Sikken voldsom trængel og alarm. Vi er kun godt startet på julemåneden og allerede nu mærkes mange flere mennesker på gaderne. Julemarkeder og storcentre ligger ikke nummer på listen over ting, som jeg ynder. Storcentret overlevede jeg – det var faktisk mest på parkeringspladsen, at jeg fornemmede den største trængsel. Julemarkedet kom jeg også igennem og greb faktisk migselv i at glæde mig over, at der var meget mere liv i gadebilledet end normalt. En by der lever er nu kønnest.
Legen i køkkenet blev begrænset til en portion chokoladetrøfler. Her lavet med kanel og nelliker, som giver dem en lidt julet smag. Hurtigt og enkelt at lave og kræver kun få ingredienser. Hvad byder man uventede gæster? En chokoladetrøffel.
Chokoladetrøfler
Antal 20 stk. (ca.)
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
- 1 kanelstang
- 5 neilliker
- 1 spsk. honning
- Kakaopulver til pynt
Sådan gør du
- Kog piskefløden op med kanelstangen og nellikerne. Når piskefløden er kogt op, tages gryden fra blusset og kanelstangen og nelliker fiskes op af gryden.
- Smelt nu chokoladen (kan med fordel hakkes først) i den varme fløde. Tilsætning honningen og rør nu rundt indtil trøffelmassen fremstår ensartet.
- Kom trøffelmassen i en flad beholder beklædt med bagepapir. Sæt et låg på beholderen og lad massen stå og sætte sig i køleskabet over natten.
- Tag skålen ud af køleskabet. Nu skæres trøffelmassen ud i små tern, som vendes i kakaopulver.
- Opbevares i køleskabet indtil de skal spises.