Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Pasta med tun og nduja

Pasta med tun og nduja er en herlig smagsfusion for alle der kan lide et strejf af varme i deres fiskeret. Retten er enkel med få ingredienser, men robust i smagen. For mig står den som et på bevis på alsidigheden i det italienske køkken, som ofte kombinerer elementer fra de forskellige regionale kulinariske traditioner.

Til denne pastaret skal du vælge en pastatype, som er god til at holde på pastasaucen og samtidig komplementere tunens og ndujaens tekstur. Her brugte jeg penne rigate, men både typer som spaghetti og linguine vil også passe fint til denne pastaret.

Tun, med sin kødfulde og let salte smag, bringer essensen af havet til retten. Her brugte jeg et par dåser med tun i olie, hvilket giver en hurtig og nem tilberedning. Hvis du har friske tunbøffer, kan du også bruge dem, stege dem og komme dem i flager i pastaen for at give retten et ekstra twist.

‘Nduja er en krydret, smørbar svinekødspølse fra Calabrien-regionen i Italien. Dens fyrige personlighed kommer fra den rigelige brug af calabriske chilipeber blandet med svinekød, hvilket giver denne pølse en karakteristisk pikant og røget smag. Når nduja opvarmes, bliver den utrolig cremet og smelter let sammen med pastaen, så den rige og stærke karakter fordeles i hele retten.

Start med at svitse hvidløg og løg i olien fra tunen indtil løgene er klare. Derefter tilsættes ndujaen så krydderierne og fedtet fra pølsen frigives. Tunen røres ind i denne aromatiske blanding og brydes i fine flager, mens den blandes med den smeltede nduja. Den kogte pasta vendes i pastasaucen indtil al pastaen er dækket med saucen.

Pasta med tun og nduja kan eventuelt inden den serveres drysses med lidt persille for at tilføre retten lidt friskhed og et skævt citron for at give lidt mere syre til retten. Resultatet er en dejlig pastaret med tun, der med et krydret spark, gør denne ret til en ekstraordinær oplevelse.

Pasta med tun og nduja

Ret Aftensmad
Køkken Italien
Keyword Aftensmad, Fisk, Fisk er sundt, Italien, Mit italienske køkken, Nduja, Pasta, Pastaret
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g penne rigate
  • 2 ds tun i olie
  • 1 fed hvidløg finhakekt
  • 2 løg finhakket
  • 80 g nduja
  • 15 cherrytomater skåret i små tern
  • Oregano efter smag og behov

Sådan gør du

  • Dræn tunen, hvis du bruger tun i olie. Hæld olien i en gryde, hak hvidløg og løg. Kom løgene i gryden med olien og brun dem ved svag varme til løgene er klare i farven.
  • Tilsæt ndujaen, rør godt rundt og det vil smelte på et øjeblik, og tilsæt derefter cherrytomaterne.
  • Lad det simre i 10 minutter ved svag varme. Tilsæt lidt salt og derefter tun. Tilsæt også oreganoen nu. Lad det hele simre videre et pa rminutter inden du slukker for varmen.
  • Kog imens pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningen på indpakningen. Stop 1 minut før den angivne kogetid. Hæld vandet fra.
  • Hæld pastasaucen over pastaen og lad det stege videre i 2 minutter inden du serverer retten.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin