Spaghetti med kantareller, bacon og timian
Årets første kantareller blev spottet på markedet og så var der ingen vej udenom. Jeg har en svaghed for kantareller – ikke mindst serveret som flødestuvede kantareller på rugbrød. I mangel af et godt stykke dansk rugbrød blev det i stedet til en hurtig gang spaghetti, hvor kantarellerne fik følgeskab af bacon og frisk timian.
Kantareller gøres nemmest rene ved at børste jord og andre urenheder af svampene med en lille børste. Er kantarellerne svære at gøre rene, så kan de eventuelt skylles under den kolde hane. For at undgå at de koger og bliver bløde, så skal de duppes tørre bagefter med et viskestykke.
Opskrift (4 personer)
- 500 g spaghetti
- 1 løg
- 40 g smør
- 125 g bacon i tern
- 400 g kantareller
- 1 håndfuld frisk timian (hakket)
- 1 dl hvidvin
- 2 dl fløde
- Salt og peber
Start med at sætte vand over til spaghettien og kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Juster selv tiden så spaghettien er kogt færdigt samtidig med kantarellerne er færdige.
Løget pilles og finhakkes. Steg løget sammen med bacontern i smør indtil løgene er blevet klare. Tilsæt da kantarellerne og lad det hele småstege i 5 minutter.
Tilsæt hvidvin, fløde og timian og lade det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Kantarellerne blandes med den afdryppede spaghetti og serveres straks. Kom eventuelt noget friskrevet parmigiano reggiano på toppen.
Buon appetito!!