Home / Gastronomi / Gratin med savoykål, spätzel og hamburgerryg
Gratin med savoykål, spätzel og hamburgerryg
Gratin med savoykål, spätzel og hamburgerryg - tysk biksemad?

Gratin med savoykål, spätzel og hamburgerryg

Hvad skal barnet hedde spørger præsten når barnet skal døbes. Får mange forældrer kan det give anledning til mange overvejelser, diskussioner mv. Jeg var lige ved at få samme følelse, da jeg skulle navngive denne ret, som i bund og grund blot er resultatet af lidt oprydning i køleskabet kombineret med, hvad der var i skabene.  Hvorfor ikke bare kalde retten det, som det nu er – en gratin med savoykål, spätzel og hamburgerryg.

 

Gratin med savoykål, spätzel og hamburgerryg

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 savoykål
  • 150 g løg
  • 200-300 g hamburgerryg (kogt)
  • 1,5 dl grøntsagsboullion
  • 400 g Spätzle
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk sennep
  • 50 g Parmigiano Reggiano (groft revet)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at fjerne de yderste grove blade fra savoykålen. Del derefter savoykålen i kvarte og skær stokken fra. Skyld det og skær deefter savoykålet i fine strimler.

  2. Pil løgene. Halver dem og skær løgene i tynde strimler. Varm derefter lidt olie i en stor gryde og sauté løgestrimlerne. Rør lidt rundt i gryden. Tilsæt derefter savoykålen og saltet.  Lad savoykålen og løgene dampe lidt med låg på gryden. Tilsæt grøntsagsbouillion og lad gryden stå og simre i 10 til 15 minutter. 

  3. Sæt vand over til spätzle og kog efter anvisningen på pakken. Træk et par minutter fra. Den tid indhentes når spätzlen blandes med kålen.

  4. I mellemtiden skæres hamburgerryggen i små tern. Når spätzlen er kogt færdigt blandes hamburgerryggen og spätzlen med savoykålen. Skru lidt ned for varmen og kom fløden ved. Krydder med sennep, salt og peber.

  5. Kom blandingen med spätzle  og savoykål i et smurt ildfast fad (cirka 20 x 30 cm). Drys med lidt groft revet Parmigiano Reggiano. Gratineres i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25 minutter. 

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.