Home / Gastronomi / Hjemmelavede påskeæg smager nu bedst

Hjemmelavede påskeæg smager nu bedst

Påsken er om noget forbundet med traditioner. Ingen påske uden påskeæg og gækkebreve. Har nogen gættet dit gækkebrev eller skal du til påskefrokost – så kunne et hjemmelavet påskeæg være en velkommen – og ikke mindst personlig gave til værten. Påskeæg med nougatcrunch er nemme at lave, og så smager de vildt godt.  Du kan lav dem til dine børn eller med dine børn. Alle kan være med.  Påskeæg med svesker og rom smager skønt.  Nyd dem til kaffen, eller giv dem i gave til far eller mor.

Anvendes chokolade som overtræk på æggene, kan du finde en guide til temperering af chokoladen under Den Søde Skole på www.odense-marcipan.dk.

Påskeæg med nougatcrunch (10 stk.)

  • 50 g brændte mandler
  • 100 g nougat
  • 400 g marcipan
  • 200 g lys overtræk eller mælkechokolade
  • Lidt smeltet hvid chokolade
  • Lidt finthakkede brændte mandler til pynt

Hak de brændte mandler groft.
Bland dem med nougat og tril massen til 10 små kugler.
Sæt dem i fryseren i 20-30 minutter eller til de er frosne.
Del marcipanen i 10 stykker og tryk dem let flade. Form dem om den iskolde nougat som påskeæg og læg dem på bagepapir.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Fyld det hvide chokolade i en lille sprøjtepose eller en frysepose. Klip et lille hul og lav mønstre på æggene.
Drys med lidt hakkede, brændte mandler, inden chokoladen er størknet.
Lad chokoladen sætte sig og servér dem kølige eller fra køleskab.

Påskeæg med svesker og rom (8 stk.)

  • 100 g svesker
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 3 spsk. mørk rom
  • 400 g marcipan
  • 1 tsk. fintrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
  • 225 g mørk overtræk eller chokolade
  • Lidt revet appelsinskal

Klip sveskerne i små stykker (eller hak dem). Kom dem i en skål med appelsinsaft og rom, tildæk dem og lad dem trække i 10-15 minutter.
Ælt marcipanen med appelsinskal og svesker.
Rul marcipanen til en rulle og del den i 8 stykker og form dem til æg.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk påskeæggene. Sæt dem på bagepapir og fyld resten af den smeltede chokolade i en sprøjtepose eller en frysepose med et lille, hul i.
Dekorér æggene med chokoladen og drys med appelsinskal. Servér ved stuetemperatur eller køligere

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.