MadOpskrifter

Hvid lasagne med squash

Hvid lasagne med squash og en creme af Parmigiano Reggiano er et velsmagende alternativ til den traditionelle lasagne med kødsovs. Det er en ret, som taler til ens smagsløg. Ikke mindst cremen af Parmigiano Reggiano giver med sin stærke smag retten karakter.

Jeg er så tilfreds med cremen af Parmigiano Reggiano, at jeg kunne forestille mig også at bruge den som en dip til eksempelvis grøntsagsstave.

Hvid lasagne med squash

Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • Lasagneplader (brugt købte her)
  • 300 g squash
  • Parmigiani Reggiano til at rive hen over rettten

Fyld

  • 350 g salsiccia
  • 1 stilk bladselleri i tynde skiver
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 50 ml rødvin
  • 50 ml vand
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Parmigiano Reggiano creme

  • 500 ml sødmælk
  • 200 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • 50 g mel
  • 50 g smør

Sådan gør du

  • For at lave hvid lasagne med squash starter vi med at lave fyldet. Først vaskes og trimmes gulerod, bladselleri og løget. Alle grøntsagerne skæres ud i fine små tern. Lidt olie varmes op i en gryde sammen med et fed hvidløg. Grøntsagerne tilsættes og det hele småsteger i godt 10 minutter. Tilsæt så de hakkede friske rosmarinnåle.
  • Tag skindet af din salsiccia og hak kødet fint. Kom kødet på panden med grøntsagerne og lad det stege med i 2-3 minutter. Tilsæt salt og peber efter egen smag. Salsiccia er en italiensk pølse, som kan erstattes med medisterpølse eller evt. hakket svinekød
  • Kom rødvinen ved og lad den fordampe. Tilsæt vandet og lad saucen koge ind til kødet er gennemkogt. Tag panden af varmen og fjern hvidløgsfeddet.
  • Nu skal vi i gang med squash. Skyl dem i vand og tør dem derefter. Derefter skæres squash på langs i tynde skiver med mandolinjernet. Jeg brugte skæret på 7 mm. Skiverne grilles kort på hver side på en varm grillpande. Kort tid er lige til skiverne havde fået tydelige grillstriber.
  • Nu skal vi forberede vores creme af Parmigiano Reggiano. Start med at varme mælken op, til lige under kogepunktet, i en gryde.
    I en anden gryde laves en opbagning af smør og mel. Smelt smørret og tilsæt melet mens du pisker i det. Når opbagningen har samlet sig tilsættes den varme mælk, mens der piskes godt i gryden. Bliv ved med at piske indtil det småkoger og cremen begynder at tykne. Fjern gryden fra varmen og tilsæt den revet Parmigiano Reggiano og rør godt om. Du har nu en creme af Parmigiano Reggiano.
  • Nu skal vi til at lægge lasagnen sammen. Smør et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm. I bunden kommes et lille lag af Parmigiano Reggiano cremen, så lasagneplader, et nyt lag med Parmigiano Reggiano creme, derefter lidt fyld og så endelig med et lag af squash. Dette gentager sig indtil alle ingredienserne er brugt. Afslut med et lag af fyldet og drys overfladen med revet Parmigiano Reggiano. 
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 20 minutter. Når lasagnen er færdigbagt så lad den køle et par minutter før den serveres.

Noter

Lasagnen kan holde sig i 1-2 dage i køleskabet, hvis den opbevares i en lukket beholder eller dækket med madfilm.
Du kan eventuelt forberede lasagnen dagen før, opbevare den i køleskabet og så bage den umiddelbart før den skal serveres.
Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin