Home / Bagværk / Italiensk landbrød
Italiensk landbrød
Et rustikt italiensk landbrød lavet af hvedemel og speltmel

Italiensk landbrød

Inden jeg gik ud i køkkenet for at bage brød, var tanken et italiensk landbrød alene lavet på hvedemel, men da der i bageskuffen var en rest speltmel endte det med en kombination. Normalt ville jeg have formet brødet og sat det til hævning og så lige inden det skulle have været i ovnen med en skarp kniv have skåret nogle ruder på toppen. Det endte med at bagekurven fik lov at gøre arbejdet.

Ingredienser til 1 brød:

  • 300 g hvedemel
  • 200 g speltmel
  • 1 tsk salt
  • 40 g gær
  • 3 dl vand (lunken)

Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt saltet og derefter mel. Dejen æltes i cirka 10 min med en dejkrog på køkkenmaskinen indtil du har en glat dej.

Dejen hældes i en bagekurv og sættes til hævning indtil dejen er nået dobbelt størrelse.  Alternativt kan du forme dejen til et rundt brød og sætte det hævning på en bageplade med bagepapir på. Uanset hvad du vælger kom et viskestykke over.

Varm ovnen op til 200 grader og bag brødet i 40 minutter.

Tag det italienske landbrød ud af ovnen og lad det køle af på en bagerist.

Buon appetito!!

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *