Annonce
BrødGastronomi

Solsikkekernebrød

Har man tiden er frisk hjemmebagt brød nu det bedste – og langt det billigste i forhold til bagerens brød. Dette solsikkekernebrød har jeg efterhånden bagt nogle gange. Normalt laver jeg dette solsikkekernebrød med frisk gær men i mangel af dette har jeg her brugt tørgær. Tørgær skal altid blandes godt ud i melet, før dejens øvrige ingredienser tilsættes. 

Solsikkekernebrød

Ret Bagværk, Brød
Køkken Dansk
Keyword Bagværk, Brød, Morgenmad
Samlet tid 2 timer
Antal 1 brød
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 7 g tørgær
  • 50 g solsikkekerner
  • 3 dl vand (håndvarmt)
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Hvedemel, rugmel, solsikkekerner og tørgær blandes godt sammen i en skål.

  2. 3 dl håndvarmt vand tilsættes. Start med ælte dejen med en dejkrog på først langsom hastighed, og dernæst højeste hastighed indtil dejen løsner sig fra skålens kant.

  3. Kom et stykke folie over skålen og lad dejen hæve 30 min.

  4. Form brødet til et rundt brød (eller aflangt). Kom det i en hævekurv. Pensel brødet med lidt vand og sæt det til hævning på et 30-50 grader varmt sted (ovnen). Lad det hæve 30-45 minutter indtil det er hævet til omtrent dobbelt størrelse.

  5. Varm ovnen op til 230 grader (210 grader varmluft). Sæt brødet midt i ovnen. Efter 10 minnutter sænkes temperaturen med 30 grader. Bag det færdigt i cirka 40-35 minutter.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button