Annonce
GastronomiMad

Søren Gericke: 50 år – 50 opskrifter – Jubilæumskogebog 1963 – 2013

De fleste danskere husker nok mest Søren Gericke som kokken, der med fægtende arme skreg mesterhakket, mesterhakket ud gennem tv-skærmen i primetime. Søren Gericke har om nogen haft stor betydning for dansk gastronomi. Så meget at Foreningen Danske Madanmeldere opkaldte en gastronomisk pris efter ham –  ”Årets Gericke” .  Prisen blev indstiftet i 2000 og præmierer det bedste fra året før i blandt andet kategorierne årets forret, hovedret og dessert.

Hvad de færreste nok ved er, at Søren Gericke har 50 års jubilæum som kok i år. I den anledning er der udkommet en jubilæumskogebog, hvor der er samlet en række højdepunkter fra hans karriere. “50 år – 50 opskrifter” er titlen, men karakteristisk nok for Søren Gericke er bogen endt med 53 opskrifter. Regler, programmer og drejebøger er til for at blive brudt i Søren Gerickes univers.

I bogen er det ikke den finere franske gastronomi og højpandede køkkenkunst, der er tale om. Opskrifterne i bogen er valgt ud fra en samling på flere tusinde opskrifter, som Søren Gericke gennem 50 år har lavet til bøger og blade. Alle opskrifterne er lavet til hjemmekøkkenet. For Søren Gericke har hjemmekøkkenet altid været det vigtigste køkken, der findes. Det er her, det daglige måltid tilberedes.

Til bogen er der indhentet en række citater og hilsener fra kendte kokke og andre madfolk, der gerne vil give Søren Gericke en hilsen med på vejen i anledning af 50 års-jubilæet. Søren Gerickes jubilæumsbog koster vejl. pris 249 kr.

Bogen kan bestilles:  Søren Gericke – 50 år, 50 opskrifter.

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close