BagværkBrødBurgersGrillMadOpskrifter

Verdens bedste burgerbolle eller….

Verdens bedste burgerbolle eller….? For at lave den perfekte burger har du brug for den perfekte burgerbolle. For mig er burgerbollen lige så vigtig en del som fyldet i burgeren. Jeg har prøvet flere opskrifter i tidens løb. Nogle opskrifter har fungeret godt og andre har ikke været så vellykket. Ja, selv for de opskrifter som har fungeret tidligere, har jeg oplevet at næste gang jeg har fulgt opskriften, så har burgerbollerne ikke været lige så gode som første gang.

I jagten på den perfekte burgerbolle er denne opskrift mit hidtil bedste bud. Denne burgerbolle har alt hvad jeg forventer af en burgerbolle. Den skal kunne klare mindst 200 gram saftigt grillet oksekød med tilhørende fyld. Har du bare en gang sat tænderne i en rigtig god og saftig grillet burger, hvor saft fra kødet og dressingen bliver opsuget af burgerbollen med det resultat, at den smuldrer med hænderne på dig, så ved du hvor vigtig burgerbollen er.

For mig skal den perfekte burgerbolle være fluffy. Hverken for hård eller for blød. Når du trykker på den måde den gerne føles lidt elastisk. Samtidig skal den kunne grilles lidt sprød på overfalden uden at den bliver hård og smuldre i hånden.

Sidst men ikke mindst skal burgerbollen naturligvis også smage godt. For mig må den godt have den fine smag af smør, som man blot skal ane er der. Det er præcis det, du finder i nedenstående opskrift.

Verdens bedste burgerbolle

Ret Brød, Burger, Grill
Køkken Amerikansk, Dansk, USA
Keyword Brød, Burgerboller, Burgers, Grill
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævning – 2 gange 2 timer
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Antal 10 Burgerboller
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Burgerboller

  • 2 dl vand (håndvarmt)
  • 4 spsk mælk
  • 40 g gær
  • 35 g sukker
  • 75 g smør
  • 500 g mel
  • 1 æg

Til pensling

  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • Sesamfrø til komme på toppen

Sådan gør du

  • Smulder gæren i en skål. Tilsæt det lune vand, mælken og sukker. og opløs gæren der i. Lad det hele stå i cirka 5 minutter.
  • Tilsæt derefter de øvrige ingredienser; mel, salt, ægget og det det bløde smør. Det hele æltes en glat dej. DU kan gøre det med håndkraft eller du kan lade køkkenmaskinen gøre arbejdet. Efter godt 5 minutter på køkkenmaskinens højeste hastighed skulle du gerne have en silkeagtig, skinnende og glat dej.
  • Dejen sættes til hævning, med et viskestykke over, ved stuetemperatur i cirka 1 time. Når dejen har hævet en time, skal dejen formes til burgerboller. Beregn omkring 85 gram per burgerbolle. Det skulle give 10 – 12 burgerboller, som størrelsesmæssigt passer til bøffer med en diameter på 10 cm.
  • Form din burgerbolle ved at forme dejen til en jævn og rund bolle i håndfladerne. Kom den derefter på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade, så de får en diameter på 8-9 cm. Dejen er normalt lidt klæbrig efter hævningen, så kom mel på bordet for at dejen ikke sætter sig fast. Det kan her betale sig at bruge lidt tids på at forme din burgerboller. Jo mere perfekt runde de er, jo pænere vil den færdige burgerbolle blive.
  • Burgerbollerne skal nu hæve i endnu en time. Den anden hævning er vigtig for at opnå nogle bløde burgerboller. Når burgerbollerne har hævet en time skal de pensles med et sammenpisket æg, som er blevet tilsat et par spsk mælk. Det er vigtigt at mælk og æg har stuetemperatur. Hvis de er for kolde risikerer du at burgerbollerne falder sammen. Pensl burgerbollerne med blandingen for at give dem en flot blank glans. Fuldend dine burgerboller ved at give dem et lille drys sesamfrø på toppen.
  • Burgerbollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (normalovn) og bages i 15-18 minutter, indtil overfladen har fået en flot gyldenbrun farve. Lad burgerbollerne køle ned på en bagerist og de er klar til servering.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin