Flæskesvær i Airfryer
Der nu intet som hjemmelavede knasende sprøde flæskesvær. Selv om det er nemt at lave sine egne flæskesvær er det ikke noget jeg ofte laver. Men da jeg skulle lave årets julesylte valgte jeg at slå 2 fluer med et smæk.
I stedet for at koge sværen til sylte i et par timer for derefter at kassere den, valgte jeg at bruge sværen til en god gang flæskesvær. Så jeg skar sværen ud til flæskesvær og lavede en lidt større portion end opskriften nedenfor viser (lavede nedenstående opskrift 3 gange).
Efter at have prøvet at lave både flæskesteg og porchetta i Airfryeren vil jeg tro, at du kan springe den del af opskriften over som omhandler kogning af sværen. Jeg vil tro, at du opnår et lige så godt resultat uden at koge sværen på forhånd. Der vil være mere fedt i bunden af Airfryeren, men resultatet vil stadigvæk blive sprøde og knasende sværer.
Flæskesvær i Airfryer
Ingredienser
- 500 g svinehud (skåret i tynde strimler)
- Groft salt
Sådan gør du
- Skær sværerne ud i passende strimler med en bredde på cirka 1 cm og en længde på cirka 10 cm.
- Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger kommer du de rå flæskesvær i gryden, og lader dem koge i 15 minutter.
- Efter endt kogetid tages flæskesværene op af gryden med en hulske.
- Tør flæskesværene grundigt i et viskestykke. Jo mindre vand du får med ned i din airfryer, jo mere sprøde bliver dine flæskesvær.
- Kom de rå flæskesvære i Airfryeren. Drys lidt groft salt over dem. Sæt temperaturen til 200 grader. Regn med at de skal have 30-35 minutter, alt efter hvor sprøde du vil have dine flæskesvær. Har du et stænklåg til din Airfryer så brug eventuelt dette for at undgå, at fedtet fra sværene ikke fedter varmelegemet til.
- Efter 20 minutter rystes kurven med flæskesvær.
- Efter 35 minutter var flæskesværene pænt gyldne, sprøde og puffede.
- Lad flæskesværene dryppe af på køkkenrulle. Giv dem lidt mere salt, hvis du synes de mangler.
Buon Appetito!!