Uncategorized

Palmekål (Cavola Nero)

I det italienske køkken er de vilde med Cavolo Nero. I Danmark kaldes det palmekål fordi de lange, smalle og mørkegrønne blade ligner toppen af en palme. Palmekål er en næringsrig og alsidig grøntsag, der hurtigt er ved en blive en fast ingrediens i mange køkkener. Denne guide giver en kort introduktion til palmekål og nogle gode tips til hvordan du bruger kålen i madlavning og gør den til en velsmagende del af dine måltider.

Introduktion til palmekål

Palmekål minder i sin stil meget om grønkål. Det er meget nærende, let at tilberede og kan bruges til mange forskellige retter. Palmekålens mørkegrønne blade er både ujævne og pjuskede at se på, og dens smag er sød og lidt nøddeagtigt. Palmekål har et højt indhold af Vitamin A, C og K, ligesom det er en fantastisk kilde til fiber og jern. På grund af sin tekstur er det velegnet til salater, som stegt tilbehør, supper og kan endda bruges i smoothies.

I det italienske køkken bruges den især til supper, men ofte ses palmekål også brugt som topping på pizzaer, burgers, pastaretter og meget mere. Da palmekål minder meget om grønkål vil det også være oplagt at bruge palmekål som erstatning for grønkål i det danske køkken. Med sin milde smag er det let at bruge palmekål i din madlavning.

Ernæringsmæssige fordele ved palmekål

Når det kommer til ernæringsmæssige fordele, hører palmekål til blandt de meste nærende bladgrøntsager. Den indeholder mere end dobbelt så meget A-vitamin og K-vitamin end andre typer grønkål, ligesom den indeholder mere calcium, jern og C-vitamin. Palmekål har også mere end dobbelt så meget beta-caroten, lutein og zeaxanthin, som er kraftfulde antioxidanter, der hjælper med at beskytte kroppen mod sygdom.

Med sit høje fiberindhold er palmekål med at fremme en sund fordøjelse og kan endda hjælpe med at reducere kolesterolniveauet. Dertil kommer at  palmekål har et lavt indhold af kalorier, så det er perfekt for den, der ønsker at spise sundt. Med sin lækre smag og masser af ernæringsmæssige fordele er palmekål en fremragende ingrediens at bruge i din madlavning.

Sådan vælger og opbevarer du palmekål

Når du skal vælge palmekål, skal du kigge efter faste, blanke blade der ikke er begyndt at gulne eller blive brune. Palmekål skal have en frisk, græsagtig duft og være uden visne blade. Palmekål opbevares bedst i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor den kan holde sig frisk i 2-3 uger. Korrekt opbevaring forlænger dets friskhed og næringsværdi.

Brug palmekål i din madlavning

Palmekål kan bruges i madlavningen på mange måder. Uanset om du bruger palmekål i din salat supper, gryderetter eller smoothies vil palmekål give et sundt boost til dit måltid. Der er massevis af kreative måder at bruge palmekål på. Hvad med at lave palmekålschips eller hvad med palmekålspesto. Kun fantasien sætter grænsen. Uanset hvordan du vælger at bruge palmekål i din madlavning.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin