Tips og tricks

Hvad er grønkål?

Grønkål er en gammel kålsort, der er bedst efter den første frost, da grønkålen bliver blødere. Grønkål er en meget robust kåltype, som tåler temperaturer ned til -15°C.

Start med at fjerne bladene fra stænglerne. Smid stænglerne væk. Fjern de store årer og skyl så bladene under rindende vand, så der ikke er spor af jord tilbage. Det anbefales at blanchere grønkålen i rigeligt vand inden tilberedning. Den bliver dermed mere mør og mister sin bitterhed. Generelt koges grønkål ved dampning eller kogning. Rå er grønkål sej og ikke så let fordøjeligt, ligesom dens kålsmag er meget udtalt.

Prøv at erstatte kåltyper som hvidkål, blomkål mv. med grønkål. Grønkål passer særdeles godt i risotto, i en pastagratin eller i röstis.

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin