5 ingredienser – middelhavsmad af Jamie Oliver

5 ingredienser - Middelhavsmad

5 ingredienser - Middelhavsmad

Forfatter:

Published: 15. september 2023

Format: Hardcover

ISBN: 9788727063706

5 ingredienser – middelhavsmad er Jamie Olivers opfølger på sin bestseller 5 ingredienser – Hurtig og nem mad. Denne gang tager han os med til middelhavslandene. Princippet er det samme: Udover nogle få basisingredienser, som de fleste af os allerede har i køkkenet, behøver du kun fem ingredienser mere for at kunne byde familie og venner på de mest lækre retter fra Middelhavsområdet. Det bedste af det hele – det er nemme opskrifter og retterne smager forrygende godt.

Forlagets beskrivelse

Endnu en uundværlig kogebog fra Jamie Oliver. Med 5 ingredienser – Middelhavsmad bliver det ikke nemmere at lave lækre og velsmagende retter, der emmer af Middelhavets sol og varme. Med over 120 opskrifter med kun 5 ingredienser udover de 5 basisvarer (olivenolie, ekstra jomfru olivenolie, rød vineddike, havsalt og sort peber) i hver, får du et udvalg af hverdags- og gæstemad både med og uden kød, med skemaer over næringsindhold og ekstra simple fremgangsmåder. Fra salater til seafood og søde desserter, handler det om kvalitet og stor smag i så få ingredienser som muligt, så både nybegynderen og stjernekokken kan bringe Middelhavet hjem i hverdagskøkkenet.

Anmeldelse

Kogebogen

Efter at hans bestseller “5 ingredienser – Hurtig og nem mad” blev en kæmpe succes, præsenterer Jamie Oliver nu en middelhavsversion af konceptet. Det overbevisende enkle princip er som følger: Med fem ekstra ingredienser, suppleret med et par basisingredienser fra dit eget køkken, kan alle tilberede lækre retter fra Middelhavsområdet. Det er virkelig ukompliceret og ekstremt velsmagende.

Opskrifterne

Alle opskrifterne er ikke bare meget nemme at lave, de er også kulinarisk overbevisende. Også selv om Jamie går på kompromis her og der, for eksempel når han modificerer og forenkler kendte klassikere en smule.

Bogens kapitler er: Salater, supper og brød med fyld, pasta, grønt, skønne pakker, skaldyr, fisk, kylling og and, kød, søde sager.

Her finder du eksempelvis opskrifter som: tunesisk grøntsagssalat, grillede grønne asparges med skinke, figensalat med flødeost og sprødt, farfalle med rucola, bagte auberginer med hummus, rejeris, fiskecarpaccio, stegt and med druer, kylling & chips, møre lammeskank, æbletærte med is, panna cotta med pistacienødder og cheesecake med vanilje.

Forfatteren

Præsentation af Jamie Oliver er næsten overflødigt. Han er kendt som engelsk kok, studievært på et utal af madprogrammer og som forfatter til et utal af kogebøger. Han blev opdaget i 1997 af en tv-producer som lavede programmet ”Det er bar’ mad”, og siden har han udgivet en lang række kogebøger og produceret lige så mange tv-programmer. Jamie Oliver er desuden kendt for sine madengagementer i Storbritannien, hvor han bl.a. har gjort en stor indsats for forbedring af skolemad og madlavning derhjemme.

Målgruppen

De superenkle opskrifter er velegnet for alle, der kan lide at lave, og ikke mindst spise, enkelt og lækkert mad. Her er opskrifter for alle – og det hvad enten du er nybegynder eller mere efaren.

Sværhedsgraden

Her kan alle være med! Opskrifterne er let tilgængelige at gå til.

Optikken

Overskueligt og fint layout med mange mad- og stemningsbilleder.

Ingredienserne

Alle ingredienserne kan findes i ethvert større supermarked.

Sammenfattende

Det er ikke svært at forstå at denne kogebog blev også en øjeblikkelig bestseller. Jamie Oliver forstår bedre end nogen anden, at vise hvor nemt det kan være at lave både sundt og velsmagende mad.

Bogen oser af hans kærlighed til landene omkring Middelhavet. Resultatet er en ganske inspirerende kogebog, hvor du enten kan følge opskrifterne slavisk eller selv tilføje eller ændre på dem efter din egen smag.

Om Airfryer – de bedste opskrifter

5 ingredienser – Middelhavsmad kan købes hos Bog & idé
5 ingredienser – Middelhavsmad kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788727063706
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 320
Udgivet: 15. september 2023

the gravatar profile photo

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin