Alt i en af Jamie Oliver

Alt i en

Alt i en

Forfatter:
Genre:

Published: 15-09-2022

Format: Hardcover

ISBN: 9788727011172

Med kogebogen ”Alt i en” er Jamie Oliver på banen med endnu en kogebog. Målet er at opskrifterne skal være lækre og enkle at lave – og her lover Jamie Oliver til og med at opvasken vil være begrænset.

Bogens titel Alt i en er en henvisning til at alle bogens retter er tilberedt i kun et kogekar. For at lave bogens opskrifter skal du have nogle gryder, stegepander og bradepander.

Som altid tager Jamie Olivers opskrifter udgangspunkt i det europæiske køkken med inspiration fra såvel Asien og som middelhavslandene.

Forlagets beskrivelse

Over 100 nemme hverdagsretter, der tilberedes i 1 pande, bradepande eller gryde: pastaretter, grøntsagsretter, kyllingeretter, æggeretter, burgere & toast, fiskeretter, kødretter, mad til flere dage og kager & desserter.

Jamie Olivers opskrifter er kendetegnet ved, at han ikke gør tingene sværere end nødvendigt. Alle kan være med, og alle kan finde masser af inspiration i bogen.

Der er sparet på mængden af ingredienser, og de kan fås i almindelige supermarkeder. Der er mange vegetariske retter, og en del af kødretterne er forsynet med et vegetar-alternativ

Anmeldelse

Kogebogen

Med kogebogen ”Alt i en” er Jamie Oliver på banen med endnu en kogebog. Målet er at opskrifterne skal være lækre og enkle at lave – og her lover Jamie Oliver til og med at opvasken vil være begrænset.

Bogens titel Alt i en er en henvisning til, at alle bogens retter er tilberedt i kun et kogekar. For at lave bogens opskrifter skal du have nogle gryder, stegepander og bradepander.

Som altid tager Jamie Olivers opskrifter udgangspunkt i det europæiske køkken med inspiration fra såvel Asien og som middelhavslandene.

Opskrifterne

Foruden at opskrifterne skal være enkle og på lækker mad, så er hovedparten af opskrifterne billige at lave. Halvdelen af bogens opskrifter kan tilberedes for under 20 kr. person. Derudover vil omkring 70% af opskrifterne kunne betegnes som hverdagskost, ligesom 65% af retterne er uden kød eller kun med meget lidt kød. Foruden potter og pander er alt hvad du skal have i køkkenskabet olivenolie, eddike, salt og peber. Har du det er du allerede kommet godt fra start.

Opskrifterne er inddelt i kapitler som: Pasta-pander, Grønt guf, Pip pip hurra for kylling, Æg er godt, Burgere og Toasts, Den fantastiske fisk, Respekt for kødet, Mad til flere dage og Desserter og kager.

Eksempler på nogle af bogens opskrifter: Pasta med muslinger og Fagioli, Gnocchi med tomater, Rosmarin-kylling, Burger med aubergine-parmigiana, Rullesteg af svinebryst, Revelsben med citron og honning og kikærtegryde med græskar. Til den søde tand er der blandt opskrift på en Party-chokoladekage, Klistrende god engelsk fudge pudding og æblesnegle med karamel.

Forfatteren

Præsentation af Jamie Oliver er næsten unødvendigt. Han er kendt som engelsk kok, studievært på et utal af madprogrammer og som forfatter til et utal af kogebøger. Han blev opdaget i 1997 af en tv-producer som lavede programmet ”Det er bar’ mad”, og siden har han udgivet en lang række kogebøger og produceret lige så mange tv-programmer. Jamie Oliver er desuden kendt for sine madengagementer i Storbritannien, hvor han bl.a. har gjort en stor indsats for forbedring af skolemad og madlavning derhjemme.

Målgruppen

Alt i en henvender sig til alle, der i en travl hverdag gerne vil lave enkelt og lækkert mad uden de store dikkedarer – og ikke stå tilbage med den store opvask.

Sværhedsgraden

Her kan alle være med!

Optikken

Bogen har samme layout , som Jamie Oliver brugte i hans kogebog ”7 nye måder”. Alle ingredienserne er i vist i en smal kolonne yderst til venstre, med ingredienslisten og opskriften ved siden af i et meget læsevenligt format. Retten afbildes i fuldt format i bogens højre side. Et layout som er klar, lys, venligt, farverigt og meget æstetetisk udført.

Ingredienserne

Alle ingredienserne kan findes i ethvert supermarked uden større problemer.

Sammenfattende

Superinspirerende kogebog, hvor Jamie Oliver virkelig leverer nogle gode og lækre retter, som alle kan lave uden at være uddannet kok. Denne kogebog kan på det kraftigste anbefales.

Om Alt i en

Alt i en kan købes hos Bog & idé
Alt i en kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788727011172
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 320
Udgivet: 15. september 2022

the gravatar profile photo

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin