Moro af Samantha og Samuel Clark

Moro
Genres: ,

ISBN: 9788727018102

Samantha og Samuel Clark (Sam & Sam Clark) er den passionerede duo, som står bag de ansete restauranter Moro og Morito i London. Duoen har flere kogebøger bag sig. Moro Easy blev, som så mange andre kogebøger, til under corona-nedlukningen i 2020.

I Moro Easy har parret eksperimenteret med forenkle opskrifterne fra deres restauranter og gøre dem mere tilgængelige at lave i hjemmekøkkenet. Resultatet er en kogebog fyldt med gode opskrifter inspireret fra den sydlige del af Spanien. Der bydes på fremragende smagskombinationer og fokus på at bruge årstidens råvarer. Her er der på opskrifter til både hverdag og fest – ja selv den nemme frokost er der flere gode bud på.

Forlagets beskrivelse

I Moro Easy bringer Sam og Sam Clark fra Moro de stemningsfulde smage fra det sydlige Spanien og Nordafrika ind i hverdagskøkkenet.

Kendt for deres udforskende, smagscentrerede madlavning, der kun kræver få ingredienser, har de sammensat mere end 100 uimodståelige simple opskrifter, der er klar på minutter, og ideelle til både hverdag og fest.

Moro beskriver en kulinarisk tradition, der oprinder i de muslimske maureres erobring af Spanien i år 711, hvor de dermed bragte smagene fra Nordafrika til det sydspanske køkken.

Opskrifterne kombinerer de intense smagsoplevelser og den ukomplicerede tilgang til madlavning fra landene, der har inspireret dem. Det er eksempelvis stegte auberginer med granatæble og pistacie, stegt havtaske med citron og koriander, og kylling med syltet citronlabneh.

Anmeldelse

Kogebogen

Mange kogebøger er udsprunget af corona-nedlukningerne og det har resulteret i rigtig mange gode kogebøger. Pludselig har kokkene haft tid til at lege, udvikle og skrive ned. Det er Moro og et glimrende eksempel på. I Moro har Sam & Sam haft tid til at gå på opdagelse i deres egne opskrifter. Udgangspunktet var at det som udgangspunkt skulle være let – og gerne hurtigt.

Opskrifterne

Opskrifterne i Moro er både spændende og for mange vedkommendes lige til at gå til. Nogle af opskrifterne er så enkle og hurtige at lave, at det læse opskriften næsten tager lige så lang. Som altid skal man passe ikke at lade sig lulle sig i søvn. Der er også de opskrifter, hvor du virkelig skal holde fokus – eksempelvis i opskriften grønkålspuré med polenta.

Opskrifterne er delt op i kapitler med: Toasts, æg, ost og labneh, salater, grønt, ris, kerner og bælgfrugter, fisk, kød, gryderetter og desserter.

Forfatterne

Sam og Sam Clark er det succesfulde ægtepar bag restauranten Moro. efter have tilbragt deres bryllupsrejse med at udforske smagsindtryk i Spanien og Marokko åbnede de i 1997 Moro i London. Moro har gennem årene fået et hav af gode anmeldelser og udmærkelser. Siden er tapasbaren Morito kommet til.

Målgruppen

En kogebog for alle der er til spansk mad og som kan lide at lege i køkkenet, og som er nysgerrige på smage og nye kombinationer.

Sværhedsgraden

Her kan alle være med!

Optikken

Bogen er fyldt med fremragende opskrifter, som alle ledsages af et billede af retten. Flotte stemningsbilleder. Helt sikkert en bog, hvor det er opskrifterne, som er i hovedsædet.

Ingredienserne

Alle ingredienserne er nemme at finde i et godt supermarked

Sammenfattende

Inspirerende kogebog, hvor der bydes på gode enkle opskrifter med udgangspunkt i det spanske køkken. Opskrifterne er forholdsvis enkle at lave selv for os almindelige dødelige, der ikke er udannet som kok.

Om Moro

Moro kan købes hos Bog & idé
Moro kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788727018102
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 320
Udgivet: 7. november 2022

the gravatar profile photo

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin