Drinks mv.Fadeburet

Hjemmelavet rabarbergin

Rabarbersæsonen er i gang. Igen i år er nogle af de dejlige rabarber blevet brugt til en hjemmelavet rabarbergin, Den enkle opskrift nedenfor viser dig, hvordan du selv kan tilføre din yndlingsgin den søde smag af rabarber på ingen tid. Nyd sommeren med den perfekte balance mellem sødt og syrligt med et glas forfriskende rabarbergin.

Rabarber er en unik og alsidig grøntsag, der kan bruges i mange forskellige retter, herunder også til cocktails. Men hvad er rabarber egentlig? Rabarber har store skræppelignende, grønne blade, som sidder på en tyk stilk, der vokser ud fra roden. Stilken kan være grøn, både udvendig og indeni, den kan også være rød udvendig og grøn indvendig eller rød helt igennem. Det afhænger af sorten, hvilken farve stilken har.

Sørg for at bruge nogle flotte røde rabarber for at få mest muligt farve til din gin. Kig efter stilke, der er faste og sprøde med en dyb rød farve. Undgå stilke, der er visne eller har brune pletter. Jo tykkere stilken er, jo bedre, da den vil have en højere koncentration af smag.

Det er ganske let at lave sin egen rabarbergin. Ingredienserne er få – rabarber, sukker og gin – og så lidt tålmodighed, da rabarberginen skal trække i en månedstid. Sørg for at bruge nogle flotte røde rabarber for at få mest muligt farve til din gin. Begynd med at vaske og snitte rabarberne i mindre stykker på 4 cm, og læg dem derefter i et stort steriliseret glas og drys sukkeret over. Sæt derefter låget på glasset og ryst det, så rabarber og sukker bliver blandet godt sammen. Stil derefter glasset i køleskabet i 24 timer. Dagen efter hældes gin over rabarberne. Stil glasset mørkt og køligt i 4 uger inden rabarberne sies fra. I den første uge, efter ginen er hældt over rabarberne og sukkeret, omrystes glasset mindst 1 gang dagligt.

Smag jævnligt på blandingen, indtil den har den ønskede sødme og styrke. Når du er tilfreds med smagen, filtrerer du blandingen gennem et ostelærred eller en finmasket sigte og hælder den på flaske. Server eksempelvis din rabarbergin over is med et skvæt tonicvand og en skive lime for at få en forfriskende og lækker drink

Hjemmelavet rabarbergin

Ret Drikke, Drinks, Spiritus
Køkken Dansk
Keyword Alkohol, Drinks, Gin, Rabarber
Antal 700 ml
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 kg rabarber (røde)
  • 450 g sukker
  • 700 ml gin

Sådan gør du

  • Skyl og rengør rabarberne. Skær dem i mindre stykker på cirka 4 cm.
  • Kom rabarberne i et stort glas og drys sukkeret over. Sæt derefter låg på glasset og ryst glasset, så rabarber og sukker bliver blandet godt sammen. Stil derefter glasset i køleskabet i 24 timer.
  • Hæld gin over over rabarberne. Stil glasset mørkt og køligt i cirka 4 uger. I den første uge efter ginen er hældt over rabarberne og sukkeret omrystes glasset mindst 1 gang dagligt.
  • Når blandingen har den ønskede sødme, styrke. og du er tilfreds med smagen, filtrerer du blandingen gennem et ostelærred eller en finmasket sigte og hælder den på flaske.

Cin cin!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin