Hvide asparges med hesterejer
At hvide asparges med hesterejer smager forrygende kommer næppe bag på nogle. Det er jo nærmest klassisk at kombinere hvide asparges og rejer om end ikke i tarteletform. Med hvide asparges i alle butikker og hesterejer som en af de lokale specialiteter, så var det nærliggende at kombinere de to ingredienser. For at binde dem sammen blev hesterejerne serveret i en let flødesauce.
Bemærk at jeg i opskriften har angivet pillet vægt på hesterejerne. Hesterejerne er jordens største reje, så piller du selv rejerne så sæt lidt mere tid af. Vælger du at købe pillet hesterejer er de markant dyrere end hvis du selv gør det. Tidligere var det meget normalt at hesterejer blev ”hjemmepillet” for betaling, men det har EU sat en stopper for – så i dag sendes hesterejerne normalt til Marokko for at blive pillet. Den smuttur til Afrika og hjem igen er der kun os forbrugere til at betale. Og har du ikke adgang til hesterejer – ja så går andre rejer også fint til de hvide asparges.
Inden du selv måske giver dig i kast med at lave hvide asparges med hesterejer, så lige et ord omkring kartoflerne. Jeg får i øjeblikket små kartofler med den fineste smag og konsistens. Jeg synes bare, at der skal for meget til at få dem så rene at jeg vil spise dem med skræl. Men har du adgang til nogle af de nye små sommerkartofler med fin skræl så børst dem grundigt og brug dem i stedet for en skrællet kartoffel.
Hvide asparges med hesterejer
Ingredienser
- 80 g smør
- 700 g små kartofler
- 2 tsk havsalt
- 1500 g asparges (hvide)
- 2 nips salt
- 2 nips sukker
- 4 dl vand
- 1 spsk mel
- 2 dl piskefløde
- Citronpeber
- 1 bundt finhakket dild
- Havsalt
- 250 g hesterejer (pillet vægt)
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i to dele. Smelt ca. 40 g smør, pensl en bageplade med det. Placer kartoflerne ovenpå med den skårne overflade nedad. Pensl kartoflerne udvendigt med det resterende smør. Drys havsaltet ovenpå.
- Bag kartoflerne i en ovn, der er forvarmet til 200 ° C i ca. 35-40 minutter.
- I mellemtiden vaskes og skrælles asparges. Skær den nederste trævlede del af stænglen fra. Kog aspargesene i vandet tilsat salt og sukker i ca. 10-12 minutter. Hold aspargesene varme indtil de skal serveres.
- Smelt smøret (40 g) i en gryde, pisk melet sammen med smøret, rør fløden og 2 dl af aspargesvandet i og krydre derefter med citronpeber og dild.
- Vend til sidst rejerne i saucen
- Arranger kartoflerne og aspargesene på tallerkenerne og kom saucen over aspargesen.
Buon appetito!!