Jalapeno sauce
Denne Jalapeno sauce er lavet med rød Jalapeno Big Chili, som er er lidt større end den normale Jalapeno. Den er opkaldt efter dens oprindelsessted Jalapa (Veracruz) i Mexico. Jalapenos er ikke bare en af de mest populære chili i Mexico. Jalapenos har også gået sin sejrsgang verden over, som en af mest kendte og mest populære chili på verdensplan.
Jalapenos er frem for alt kendt for deres saftige, aromatiske kød. Frugten når en længde på op til 8 cm med tykke kødfulde frugtvægge. Fuldt modne røde Jalapenos har en behagelig sødme og er med deres milde krydrede ideel til at spise friske. De bruges også til enhver tid anvendes til madlavning, fyld, syltning eller grilning
Denne hotte Jalapeno sauce, som har en frisk smag, intens varme og er relativt flydende, er lavet med få ingredienser; Jalapenos, løg, hvidløg og så tilsat lidt limesaft, salt og korianderblade.
Jalapeno sauce
Ingredienser
- 13 jalapeno chilier
- 1 løg
- 5 dl hvid eddike
- 3 fed hvidløg
- 1 lime saften
- 1 nips salt
- 1 dl korianderblade
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til saucen i en blender og blend dem sammen.
- Kom den blendede sauce i en gryde, og bring den op til kogepunktet. Skru derefter ned for varmen og lad saucen simre i 10 minutter.
- Hvis du skal bruge chilisaucen med det samme eller inden for kort tid kan du blot lade den afkøle og derefter komme den på steriliserede flasker eller krukker. Efter brug sættes saucen i køleskabet og holder sig 1-2 månederHvis du vil gemme saucen i en længere periode, så kom saucen på steriliserede flasker eller krukker mens den stadigvæk er varm. Kom låg på med det samme (brug Twist-Off-Glas eller WECK glas) og henkog dem 15-20 minutter. Efter henkogning holder saucen mindst 12 måneder.
Noter
Buon Appetito!!