BagværkOpskrifter
Jødekager hører julen til
Julen er fuld af traditioner, og julebagningen er i mange familier en tradition, der ikke må pilles ved. En fast del af min jul – lige så længe jeg husker – har været jødekager. Her lavet på den opskrift som min mor har brugt i alle årene. Der er tale om en klassisk udgave. Hvis du vil ”pifte” opskriften op så kan der eventuelt tilsættes lidt vanilje og på toppen eventuelt lidt hakkede mandler.
Jødekagen kan spores tilbage til i 1700-tallet, hvor de blev solgt i de jødiske bagerier. Jødekager er let at lave – eventuelt sammen med familiens børn. Her behøver I ikke at være politiske korrekte. Hvem siger at jødekagen skal være rund?
Jødekager
Antal 80 stk. (ca.)
Ingredienser
- 250 g mel
- 175 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg (1 æg i dejen og 1 sammenpisket æg til pensling)
- 1 knivspids hjortetaksalt
- Kanel og sukker til pynt
Sådan gør du
- Alle ingredienserne æltes grundigt sammen.
- Dejen rulles tyndt ud (ca. 3 mm) og stikkes ud med en kageudstikker på ca. 5 cm i diameter.
- Pensles med et sammenpisket æg og drysses med en blanding af kanel og sukker.
- Bages på ovnens minderste rille ved 220 grader i ca. 6 minutter.