Hjemmelavet julelikør
Med denne julelikør er det blevet tid til de første forberedelser til julen. Selv om der stadigvæk er et par måneder til jul, så er der bare nogle ting, som bare bliver bedre med tiden. Her får du opskriften på en dejlig nem, lækker og ikke mindst julet likør, som vil have godt af trække en 8-10 uger inden den nydes.
Du skal ikke gøre andet end at blande de tørrede frugter med krydderier, vanilje- og kanelstænger, honning, kandis og weinbrand i et stort glas med låg. Lad likøren trække en 8-10 uger mens du indimellem ryster glasset. Vælg de tørrede frugter, som du har – eller selv holder af – men prøv at variere det for at give julelikøren mest mulig smag af jul. Her i opskriften er der brugt weinbrand, men har du ikke det så prøv med eksempelvis andre produkter i cognac-familien. Alternativt vil du også få et godt resultat med en mørk rum eller whisky.
De tørrede frugter til dette års julelikør blev en blanding at tørret æbler, blommer, kirsebær, abrikoser og tranebær. Når frugterne skal filtreres fra alkoholen er jeg sikker på at frugterne nok skal gøre sig i konfekt, som tilbehør til en portion is.
Julelikør
Ingredienser
- 300 g tørrede frugter (æbler, blomme, aprikos mv.)
- 1 spsk rosiner
- 1 knsp kardemomme
- 4 nelliker
- 4 peberkorn sorte
- ½ vaniljestang
- 1 kanelstang
- 1 spsk honning
- 125 g brun kandis
- 700 ml weinbrand 36%
Sådan gør du
- Hak de tørrede frugter groft. Kom frugterne, sammen med rosinerne, krydderierne, honning og den brune kandis, i et stort glas. Hæld weinbrand over og luk glasset med et låg.
- Stil glasset mørkt i 6 til 8 uger. Ryst glasset ofte.
- Si likøren gennem en fintmasket si eller et kaffefilter til enten en karaffel eller flaske. Sæt låg på, og lad likøren stå og trække i yderligere 2 uger, før den nydes som en dejlig juleaperitif.
Cin Cin!!