MadOpskrifter
Klassisk mørbradgryde med ris
Mørbradgryde er altid populært. Udover at det smager rigtig godt, så er det en ret som kan laves i god tid før den skal serveres. Selv synes jeg, at smagen fra paprikaen typisk er mere markant op dag 2. Dertil kommer at det er en ret, som let kan laves i store portioner, ligesom det står en frit at justere på indholdet af ingredienser. For mange er cocktailpølseret must og selv perleløg har sine fans.
Denne mørbradgryde blev serveret med parboiled ris, men er du mere til en anden type ris, så vælger du bare dette. Alternativt kan du servere en kartoffelmos til – og ja selv pomfritter vil gå fint til denne mørbradgryde.
Klassisk mørbradgryde med ris
Antal 4 personer
Ingredienser
Sådan gør du
- Start med at skære bacon, løg og champignoner ud i mundrette bider. De røde peberfrugter skæres i strimler.
- Svinemørbraden skæres fri for sølvsene og eventuelt fedt inden den også skæres i mundrette bider.
- Smelt smørret sammen med olien i en stor gryde ved høj varme.
- Kom svinemørbrad og bacon i gryden og brun det ved høj varme i 3-4 minutter.
- Kom champignoner og løg ved, og lad det stege med i 2 minutter ved jævn varme.
- Tilsæt paprika og tomatpassata. Lad det brænde lidt af i bunden af gryden, mens du fortsat rører rundt..
- Tilsæt de flåede tomater, salt, og peberfrugt til gryden, og lad det hele simre ved lav varme i 10-12 minutter.
- Til sidst tilsættes pisefløden og det hele varmes godt igennem. Synes du gryderetten er for tynd kan du tilsætte lidt majsstivelse og lade det koge videre i 3-4 minutter. Er gryderetten omvendt for tyk så tilsæt lidt vand.
Noter
Vil du have mere fyld i din mørbradgryde er cocktailpølser klassiske, ligesom perleløg også vil passe fint i denne ret.
Buon Appetito!!