MadOpskrifter

Kuller i sennepssauce

Kuller i sennepssauce er en både god og nem opskrift at lave. Kulleren er i familie med torsken, og er en fremragende spisefisk, som du ofte kan finde til en god pris hos fiskehandleren.  

Her blev kulleren serveret med spidskål i en mild sennepssauce. En fin og mild smag kendetegner spidskål i modsætning til hovedparten af de andre kåltyper. Det er formentlig også grunden til at danskerne i stadig større omfang har taget spidskålen til sig. Om du bruger den røde spidskål eller den almindelige spidskål i denne opskrift spiller ikke den store rolle. Den røde spidskål er lidt mere mild i smagen og har en lidt mere fin struktur end den almindelige spidskål.

Hvor stærk du vil lave saucen er lidt op til dig selv. Her tilstræbte jeg en svag undertone af sennep og brugte en mellemstærk sennep og en grovkornet lidt sød sennep. Det vigtige er stadigvæk at det er kulleren som har hovedrollen i denne ret.

Hvad skal der serveres til? Små kartofler eller ris – gerne med lidt vilde ris i – er et par gode bud. Selv serverede jeg speltris til

Kuller i sennepssauce

Ret Aftensmad, Fisk
Køkken Dansk, Europæisk, Nordisk, Tysk
Keyword Alt godt fra havet, Fisk, Fisk er sundt, Kuller
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 løg
  • 350 g spidskål
  • 300 g kuller
  • 3 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 dl grøntsagsboullion
  • 1,5 dl piskefløde
  • ½ tsk sennep mellemstærk
  • ½ tsk sennep grovkornet

Sådan gør du

  • Pil løget, og hak det fint. Spidskål skylles, trimmes og skæres i mundrette stykker.
  • Kulleren skylles og tørres derefter af med køkkenrulle. Skær fisken i 6 lige store stykker. Kom 1 spiseskefuld citron over kulleren. Krydr derefter med lidt salt og peber.
  • Varm olivenolien op på en pande. Vend hurtigt kulleren på panden, og tag den derefter af.
  • Kom smørret på panden Steg løgene intil de er klare. Tilsæt derefter spidskål som, under omrøring, steger med 3-5 minutter indtil spidskålen falder sammen.
  • Tilsæt grøntsagsboullion og piskefløde. Lad det koge ind ved middelvarme i 6-8 minutter, indtil saucen begynder at blive cremet. Tilsæt nu sennep, 2 spsk. citronsaft og smag til med salt og peber.
  • Kom kulleren tilbage på panden og lad den simre med i 3-5 minutter.

Noter

Til denne opskrift kan der sereveres små kartofler eller ris til.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin