MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Risotto med asparges

Blandt de synlige forårsbebudere her i Casa Koudahl er det mest synlige nok at fårene er kommet på markerne igen, og ikke mindst de små lam som hopper rundt med deres badutspring klar til at møde en ny verden. Roder jeg lidt i haven titter de første rabarber forsigtigt toppen af jorden.

En af de forårsbebudere som jeg selv ser frem til, er når de første lokale asparges kan købes på markedet. Det er nærmest på rutinen, at der altid ryger et par bundter med hjem – det uanset om det er grønne eller hvide asparges. Det kriblede alligevel i fingrene da jeg i mit supermarkeds grøntsagsafdeling så at de havde grønne asparges – om end ikke de stadigvæk er udenlandske.  Et par bundter blev indkøbt, hvoraf det ene straks blev brugt i en risotto med asparges.

Risotto med asparges er en rigtig klassiker når det kommer til risotto. Delikat i smagen og med sin cremede tekstur er den et enkelt men ikke mindst raffineret måltid. Det uanset om du servere det som en forret (som man ville gøre i Italien) eller som et hovedmåltid. Uanset om din risotto med asparges er tiltænkt som et hurtigt aftensmåltid i hverdagen eller til fest – så er der tale om en ret, som er en del af forårskøkkenet.

Risotto med asparges

Ret Aftensmad, Forret, Grøntsager, Hovedret, Italien
Køkken Italiensk
Keyword Asparges, Forår, Italien, Risotto, Vegatar
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g asparges
  • 400 g carnaroli ris
  • 1 løg (finhakket)
  • 70 g smør
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 1,2 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • Salt

Sådan gør du

  • For at lave en aspargesrisotto starter vi med at dampe asparges med en knivspids salt i cirka ti minutter. De skal være ret sprøde. Skær spidserne af.
  • Smelt 15 gram smør på en stegepande, lad aspargespidserne stege i 5 minutter og læg dem derefter til side. Skær resten af ​​asparges i små skiver. Smelt 30 gram smør på en stegepande med 2 spsk olie og steg de hakkede løg indtil de er klare. Tilsæt risen, steg dem kort med. Tilsæt derefter aspargeskiverne.
  • Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Når risene er ved at være færdige (efter 18-19 min) smages der til med salt, aspargespidserne kommes i, ligesom der resterende smør og revet ost røres i risottoen.
  • Lad risottoen hvile i et par minutter, og server den straks derefter.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin