Risotto med Parmigiano Reggiano
Risotto med Parmigiano Reggiano er enkel men velsmagende og delikat ret. Så er det samtidig en hurtig ret, der kan laves på omkring 20 minutter. Risotto med Parmigiano Reggiano er samtidig en ret, hvor du let kan bygge videre ved at tilsætte andre ingredienser, såsom kød, svampe, grøntsager eller krydderier.
Ingredienser til 4 personer:
350 gram risottoris (Arborio)
2 zittauerløg
2 fed hvidløg
20 gram smør
2 dl hvidvin
1 l varm hønsekødsbouillon
200 gram revet Parmigiano Reggiano
Start med at pille løg og hvidløg. Hak løgene fint.
Smør smeltes i en gryde. Svits løg og hvidløg heri i 2-3 minutter. Løgene må ikke tage farve.
Risene tilsættes og svitses med et par minutter.
Hvidvinen hældes ved. Lad det koge indtil hvidvinen er næsten væk.
Tilsæt ca. 1 dl varm bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen. Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, indtil al bouillonen er brugt. Det tager vel omkring 17 minutter. Rør og den revet Parmigiano Reggiano i risottoen.
Lad den færdige risotto trække i 6 – 8 minutter. Server den med lidt revet Parmigiano Reggiano på toppen.