Sådan får du nemt skindet af nødder
Vi bruger nødder og mandler i stor stil i månederne op til jul. Brændte mandler, store og små kager, marcipan og i konfekt er bare nogle få eksempler på hvor vi bruger nødder og mandler. I mange opskrifter skal der ofte bruges nødder uden skind – og det er ikke altid lige nemt af få. Her får du et par tips til, hvordan du fjerner skindet.
Skindet på mandler fjernes lettest ved at komme mandlerne i en skål og overhælde dem med kogende vand. Lad dem stå i 2 minutter inden vandet hældes fra for derefter at blive skyllet i koldt vand. Det skulle nu være muligt at smutte mandlerne. Driller skindet stadigvæk så gentag ovenstående fremgangsmåde nok engang.
På hasselnødder får du lettest skindet af ved at komme dem i enten ovnen eller ved at riste dem på varm, tør pande. Vælger du at komme hasselnødderne i ovnen, så varm først ovnen op til 200 grader. Kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem 10 minutter i ovnen. Kom dem derefter i et rent viskestykke, og gnub resten af skindet af nødderne.
Alternativt kan du komme hasselnødderne på en varm, tør pande. Lad dem blive godt varme, og ryst panden jævnligt så hasselnødderne ikke brænder på. Efter få minutter vil nøddernes brune skind briste og begynde af falde af nødderne. Slut også her af med at komme nødderne i et rent viskestykke, og gnub resten af skindet af nødderne.