Tærte med rosenkål og bacon
Tærte med rosenkål og bacon er blevet mere populært i de senere år. Det er nu Ikke så underligt da rosenkål og bacon er et fantastisk match? Rosenkål har med sin let bitre kant og tætte konsistens brug for noget, der kan skære igennem deres selvsikkerhed. Bacon – med sin rige, fede og salte profil – gør netop det. Når baconen tilberedes sammen med rosenkål, kommer fedtet fra baconen ind i rosenkålen og hjælper med at mildne deres bitterhed og give dem en dejlig røgsmag, som er med til at løfte hele retten.
Her valgte jeg at blanchere rosenkålen og stege baconen på en tør dage. Hovedsageligt fordi rosenkålene størrelsesmæssigt ikke var særligt store og jeg derfor ikke ønskede at de blev overstegte sammen med baconen, som skulle have lidt længere tid på panden. Hvis mine rosenkål havde været i normalstørrelse, så ville jeg have sauteret dem sammen på panden indtil rosenkålen var møre og baconen sprød. Løg og hvidløg kan tilsættes for at give mere dybe i smagen, eventuelt sammen med en sjat fløde. Her blev min tærte med rosenkål og bacon bare krydret med salt og peber. Her kan du også krydre tærten med eksempelvis timian eller rosmarin, hvis det falder i din smag.
En tærte med rosenkål og bacon i hovedrollen smager forrygende godt, og samtidig er det et godt eksempel på hvor alsidige selv enkel ingredienser kan være. Serveret med en salat vil det være et måltid for både mave og sjæl. Det uanset om det er til hverdag eller fest.
Tærte med rosenkål og bacon
Ingredienser
Tærtebund
- 175 g hvedemel
- 100 g smør koldt
- ¼ tsk salt
- 2-3 spsk vand koldt
Tærte med rosenkål og bacon
- 500 g rosenkål
- 150 g bacon i tern
- 2½ dl creme fraiche
- 3 æg
- 100 g Gorgonzola i tern
- 1 citron
- 50 g Parmigiano Reggiano revet
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Tærtebund
- Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
- Dejen samles nu med vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud på et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform på 26 cm.
- Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader normalovn i 10 minutter.
Tærte med rosenkål og bacon
- Start med at ordne rosenkålen. Fjern de yderste blade og skær det nederste af stokken af.
- Kom rosenkålen i en gryde med kogende vand og lad det simre 1-2 minutter, inden vandet hældes fra.
- Kom baconen på en tør pande og steg det næsten sprødt. Når færdigt hældes bacon og fedtet over rosenkålen. Rør rundt.
- Fordel den revne Parmgiano Reggiano over tærtebunden. Derefter fordeles rosenkål og baconen over bunden. Smuldr gorgonzollaen henover fyldet.
- Pisk creme fraiche med æg sammen i en skål.
- Riv skal fra den halve citron ned i skålen. Krydr med salt og peber.
- Kom fyldet over rosenkålen og baconen.
- Bages i cirka 40 minutter.
Buon Appetito!!