Tagliolini med vildsvineragout
Vildsvineragout er en af de retter, som jeg sætter stor pris på i det italienske køkken. Selvom det er en ret, som du nok mest hyppigt vil støde på i Toscana er vildsvineragout meget almindeligt i hele Italien. Sammenlignet med den klassiske Bolognese sauce, der normalt er lavet på svinekød, så har vildsvinekød en mere fyldig og vildtagtig smag.
Når vildsvineragouten har simret i 2-3 timer ved lav temperatur på komfuret er smagen helt forrygende, ligesom det er svært at modstå duften af den frisklavede ragout. Men den virkelige magi opstår først når den frisklavede tagliolini blandes med vildsvineragouten. Du kan vælge den ”nemme” løsning og købe pastaen frisk i supermarkedet – eller hvad med at lave din egen tagliolini? Det er ikke så svært.
Tagliolini med vildsvineragout
Ingredienser
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne, pil løget og rens selleristænglen, hvorefter det hele skære i fine små tern. Pil hvidløgsfeddene og halver dem på langs (gør det lettere at fjerne dem inden retten serveres).
- Varm olivenolien op i en tykbundet gryde. Tilsæt derefter gulerødder, selleri, løget og hvidløgene. Lad det hele simre i omkring 10 minutter ved lavt blus.
- Tilsæt derefter det hakkede vildsvinekød, rosmarinen og laurbærbladene. Skru lidt op for varmen og brun kødet i cirka 10 minutter. Rør godt rundt i gryden for at få brunet alt kødet ordentligt.
- Tilsæt rødvinen, og først når rødvinen er helt fordampet tilsættes tomatpuréen. Smag til med salt og peber. Lad derefter vildsvineragouten simre i 2-3 timer ved svag varme med låg på gryden. Tag låget af gryden den sidste halve time af kogetiden.
- Kog din pasta i rigeligt kogende vand tilsat salt. Kom vildsvineragouten i en stor gryde, dræn pastaen godt og kom den i gryden med vildsvineragouten. Rør godt rundt og server retten, mens den stadigvæk er varm.
Noter
Buon appetito!!