Annonce
GastronomiMad

Broccolitærte

Broccolitærte, som både er nem og lækker aftensmad, er efterhånden blevet lidt af en klassiker på højde med porretærten. Efter julen og nytåret er det helt rart med en pause fra den tunge mad, som har domineret menukortet i det lille hjem i den seneste måned.

Det er både hurtigt og enkelt at lave en broccolitærte, Broccoli havde vi kølseksabet og så var det en god anledning til at bruge det ene bæger med kvark, som efterhånden har stået et stykke tid i køleskabet og mindet mig om et projekt, som ikke blev til noget.

En hjemmelavet tærtedej tager ikke lang tid at lave selv, og mens tærtedejen forbagte i ovnen blev broccoli skæret i mindre stykker, ligesom æg og kvark blev rørt sammen. Broccoli blev fordelt i den forbagte bund, æggemassen med kvark blev fordelt øverst og tærten kom i ovnen i 25 minutter, hvorefter der var serveret en lækker tærte til aftensmad.

Hvis du ikke vil nøjes med broccoli i din tærte, kan du eventuel supplere med lidt sprødstegte tern af bacon eller lidt skinketern eller lidt kyllingetern eller…..

Broccolitærte

Ret Frokost, Hovedret, Tærte
Køkken Dansk, Europæisk
Keyword Frokost, Hurtigt mad, Nem aftensmad
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 g smør (koldt)
  • 125 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • ½ tsk salt
  • spsk vand

Tærtefyld

  • 300 g broccoli
  • 4 æg
  • 250 g kvark
  • 1 tsk salt
  • 100 g revet mozzarella ost

Sådan gør du

Tærtedej

  1. Bland saltet med melet. Skær derefter smørret i mindre tern, og smuldre det i melet. Tilsæt vand og saml dejen.

  2. Rul dejen ud eller tryk den ud i en smurt tærteform (diameter 22 cm). Stil dejen tildækket i køleskabet i minimum 30 minutter.

  3. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader (normalovn) i 15 minutter.

Tærtefyld

  1. Skær broccolien i små buketter. Kom broccolien i kogende vand tilsat lidt salt. Kog broccolien under låg i godt 1 min. Lad den derefter dryppe godt af i en sigte.

  2. Pisk æg, kvark og salt godt sammen

  3. Fordel broccolien på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med revet mozzarella. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin