Annonce
GastronomiMad

Chokoladekage med påskehare

Min chokoladekage med påskehare var tæt på at danne grundlag for en produktion af romkugler. Det var en af de dage, hvor der var flere ting, der drillede i køkkenet. Vi ser det indimellem i fjernsynets bageprogrammer, at deltagerne bryde sammen over en mislykket kage – og har man ikke følelserne med, så tænker du måske – ah herregud, det er bare en kage. Men ja en kage, som der er lagt energi, følelser med videre i.

Jeg var faktisk indstillet på ikke at give min chokoladekage med påskehare spalteplads, men resultatet smagte nu fint. Problemet var det tekniske og så længe jeg selv ved, hvad jeg skulle have gjort anderledes – så er vi tilbage med den gamle tese om, at man skal tage ved lære af sine fejl.

Hvad gik så galt for mig? Jeg fik bagt den lyse dej til påskeharen for tykt i forhold til min udstikker og dels skulle jeg have brugt en udstikker med større flader – og ikke så mange fine sving mv. Dernæst vil jeg lige oppe et trin op i størrelse på kageform – min lille sandkageform var lige et nummer for lille og det var svært, at placere påskeharen i dejen.

Chokoladekage med påskehare

Ret Bagværk, Kage, Påske
Køkken Dansk
Keyword Bagværk, Brød, Chokoladekage, Påske
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 45 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 10 æg
  • 500 g smør
  • 300 g sukker
  • 400 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • Salt
  • 280 g mørk ckokolade 70%
  • 3 spsk kakao
  • 3 spsk rom
  • 50 g honning

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kom bagepapir i en lille form eller bradepande (20 x 30 cm). 

  2. Skil æggene i blommer og hvider.
  3. Kom 450 g smør og 200 g sukker i en stor skål. Pisk det med røremaskinen i 5 minutter indtil det bliver hvidt skummet. Tilsæt derefter æggeblommerne lidt efter lidt mens der stadigvæk røres i dejen. Bagepulveret blandes med melet og vendes derefter i dejen.

  4. Tilsæt et nips salt til æggehviderne og pisk dem stive. Vend derefter den resterende sukker (100 g) med æggehviderne. De stive æggehvider vendes nu med dejen ind til den fremstår homogen.

  5. Halvdelen af dejen kommes nu i formen. Sørg for at dejen er jævnt fordel med en højde på cirka 2 cm. Kom formen i ovnen og bag dejen i 20 – 25 minutter. Tag derefter formen ud og lad dejen køle af inden du med en udstikker stikker cirka 12 påskeharer ud. Påskeharen skal være mellem 4 og 5 cm høj.

  6. 100 g af den mørke chokolade rives fint og vendes i den resterende dej sammen med kakao og rom.

  7. Smør en sandkageform med smør og beklæd den med bagepapir. Kom en fjerdel af dejen i formen. Sæt de udstukne påskeharer tæt efter hinanden midt i dejen. Sæt derefter formen i ovnen og forbag i cirka 15 minutter på ovnens nederste rille. Kom derefter den resterende dej i formen. Sørg for at alle påskeharerne er dækket med dej. Sæt nu formen tilbage i bagen og bag i cirka 45 – 50 minutter på ovnens midterste rille. Lad kagen køle lidt af inden du med bagepapiret løfter den ud af formen.

  8. Glasuren laves ved at hakke 100 g chokolade, som derefter kommes i en gryde sammen det resterende smør (50 g) og honningen. Varm det forsigtigt op under omrøring ved lav varme. Kom glasuren over den afkølede kage. Pynt med reven chokolade (eller hvad du nu lyster).

Buon appetito!!

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close