Home / Entrepreneurship / Fazoli’s: Mere end bare italiensk fastfood!

Fazoli’s: Mere end bare italiensk fastfood!

For de fleste danskere er italiensk mad synonymt med pizza, lasagne og pasta. Der er både hurtigt og enkelt mad. Til trods for dette er der (heldigvis) mange, som stadigvæk holder at gå på italienske restauranter for at opleve et ”rigtigt” italiensk måltid, som er tilberedt i den rette italienske ånd. Har du først siddet og lade dig forkæle på en rigtig italiensk restaurant, vil du vide at Italien er meget mere end kogt pasta og et glas pastasovs.

Mens burgerkæderne MAC og Burger King oplever tilbagegang i Italien er det omvendt fastfood-kæden Fazoli, som har specialiseret sig i italiensk fastfood, der stødt og roligt vinder markedsandele i USA. Fazoli findes nu i mere end 200 byer ud over hele USA.

Lad mig bare indrømme at de fleste italienske husmødre vil korse sig over at maden hos Fazoli bliver kaldt italiensk. Lad os hellere kalde menukortet amerikansk-italiensk selv om du på menukortet finder italienske klassikere som spaghetti og kødboller, Fettuccine Alfredo, Lasagne, ravioli, pizza, panini og salater.

Selv om Fazoli har stor succes med at sælge disse retter i deres drive-in, er det som gør Fazoli virkeligt populært deres brødstænger (grissini). Når du vælger at spise din mad hos Fazoli så kan du gratis spise lige så mange brødstænger, som du overhovedet orker. Brødstængerne er blevet til Fazolis varemærke og er med til at gøre dem populære i USA.

Fazoli ikke er et reelt alternativ til de italienske restauranter, men er det et godt alternativ, hvis trangen til italiensk mad overmander en.  Selv om der i Danmark er stor interesse for det ægte italienske køkken, så forbindes fastfood desværre alt for ofte med burgere og pizza selvom, der i de sidste par år er flere og flere fastfood-kæder, som har udvidet menukortet med sunde retter og samtidig satset på fødevarer af bedre kvalitet.

Selv finder jeg konceptet bag Fazoli spændende. Der er tale om billig italiensk mad og kunderne får, hvad de betaler for. Om konceptet kan bære i Danmark ved jeg ikke. I Italien findes der allerede flere fastfood-restauranter, som serverer rigtig godt italiensk mad. Som så meget andet må danskerne nok belave sig på, at der vil gå et stykke tid før denne udvikling når til den danske andedam.

Indtil da må vi ty til de rigtige italienske restauranter for at få en bid af det rigtige Italien.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.